Nemali šťastie pri dobíjaní. Kazár s Remeňovou nesplnili svoj cieľ

Zuzana Remeňová a Matej Kazár si odovzdávajú štafetu v mixe dvojíc na ME v biatlone 2024.
Zuzana Remeňová a Matej Kazár si odovzdávajú štafetu v mixe dvojíc na ME v biatlone 2024. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|28. jan 2024 o 15:30

Titul prekvapivo získali Švédi.

ME v biatlone 2024 - Osrblie

Štafeta mix dvojíc:

1.

Švédsko

41:50,1 min

(0+6)

2.

Nórsko

+ 13,9 s

(1+14)

3.

Rakúsko

+ 43,9 s

(0+9)

4.

Moldavsko

+ 45,4 s

(0+6)

5.

Taliansko

+ 51,6 s

(0+10)

6.

Švajčiarsko

+ 1:20,1 min

(1+10)

14.

Slovensko

+ 3:10,3 min

(0+9)

OSRBLIE. Švédski biatlonisti získali zlato v zmiešanej štafete dvojíc, ktorá uzavrela program majstrovstiev Európy v slovenskom Osrblí.

Anton Ivarsson a Sara Anderssonová potrebovali len šesť náhradných nábojov a triumfovali časom 41:50,1 minúty. Druhí skončili Nóri a bronz získali Rakúšania. Slováci Matej Kazár a Zuzana Remeňová obsadili 14. miesto.

Po úvodnom úseku sa na čelo dostal prekvapujúco Moldavec, no na výmene mal iba sekundový náskok pred Nórom Vebjörnom Sörumom.

Skúsený Kazár zvládol streľbu v ľahu bez jedinej chyby, ale na stojke potreboval dva náhradné náboje a odovzdal na 20. mieste.

Po prvej ležke sa na čelo dostala Nórka Emilie Kalkenbergová, na stojke však potrebovala dva náhradné náboje a išla pred ňu Švédka Anderssonová. Remeňová sa len tesne vyhla trestnému kolu, ale posunula sa na 16. priečku.

Slovenská biatlonistka Zuzana Remeňová na ME v Osrblí 2024.
Slovenská biatlonistka Zuzana Remeňová na ME v Osrblí 2024. (Autor: TASR)

Sörum potreboval na stojke tretieho úseku až štyri náboje na posledný terč, zvládol to, no znovu dal šancu Švédovi Antonovi Ivarssonovi. Kazár absolvoval svoj druhý úsek bez chyby a posunul sa na 14. priečku.

Na záverečnú stojkou prišli Kalkenbergová a Anderssonová spoločne, no Nórka musela na trestné kola a tak zlato pripadlo Švédsku.

V súboji o bronz predbehlo Rakúsko v závere Taliansko. Zuzana Remeňová finišovala na 14. mieste s mankom 3:10,3 minúty na víťazov.

"Je to celkom dobré, ale minulý rok sme boli na 11. miesto. Chceli sme pokoriť desiatku. Dalo sa to, ale nemali sme toľko šťastia pri dobíjaní na strelnici. Keď sme sa porovnávali na strelnici, bolo to aj tak výborné.  

Budem sa pripravovať. Dúfam, že chlapi budú zdraví a potiahnu to celé. Ja by som mal byť na štafety, keď bude treba, prídem a zastúpim.

Bolo by super, keby sa dala postaviť aj mužská štafeta, no uvidíme. Bolo tu veľa divákov, čo je super. Bola tu dobrá atmosféra," povedal Kazár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Biatlon»Nemali šťastie pri dobíjaní. Kazár s Remeňovou nesplnili svoj cieľ