Karolína Schmiedlová do štvrťfinále dvojhry v Katoviciach

Mladá slovenská tenistka sa v Katoviciach prezentuje zatiaľ v solídnej forme.
Mladá slovenská tenistka sa v Katoviciach prezentuje zatiaľ v solídnej forme. (Autor: TASR)
SITA|9. apr 2015 o 16:14

Slovenská tenistka Karolína Schmiedlová nasadená ako ôsma zvíťazila vo štvrtkovom zápase osemfinálového 2. kola dvojhry na turnaji v poľských Katoviciach.

KATOVICE. Na turnaji WTA International Katowice Open (dotácia 250 000 USD, tvrdý povrch PlayFlex by Play It v hale) zvíťazila naša tenistka nad Češkou Kateřinou Siniakovou za 123 minút po setoch 6:1, 3:6, 6:3.

Dvadsaťročná Košičanka upravila v celkovej bilancii stav vzájomných duelov s 18-ročnou Siniakovou (77. v renkingu) na 3:1 vrátane úspechu zo štvrťfinále súťaže junioriek na parížskom grandslamovom Roland Garros 2012.

Nadviazala tak na vlaňajší májový triumf 6:3, 6:1 zo štvrťfinále podujatia ITF Empire Slovak Open v Trnave, na ktorom napokon získala titul.

Zverenkyňa Milana Martinca bude v piatkovom štvrťfinále čeliť 25-ročnej francúzskej dvojke "pavúka" Alizé Cornetovej, s ktorou má bilanciu 1:1. Najprv zvíťazila Schmiedlová predvlani práve v Katoviciach, ale na antuke. Cornetová sa revanšovala minulý rok v 1. kole Wimbledonu. Premiérovo si teda zmerajú sily na "harde".

Finalistka februárového turnaja v Riu de Janeiro Schmiedlová už má istotu prémie 5900 USD brutto a 60 bodov do počítačového poradia, v ktorom figuruje na 67. pozícii. Dosiaľ najvyššie sa nachádzala na 55. mieste.

Momentálne sa v okamihu premenenia mečbalu posunula v neoficiálnej prepočtovej verzii svetového rebríčka na 59. pozíciu.

Forma staršej zo sestier Schmiedlových je solídnym prísľubom pred budúcotýždňovým bratislavským fedcupovým stretnutím Slovensko - Švédsko v play-off o II. svetovú skupinu ročníka 2016.

Katovice (WTA) - 2. kolo:

Karolína Schmiedlová (SR-8) - Kateřina Siniaková (ČR) 6:1, 3:6, 6:3

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Karolína Schmiedlová do štvrťfinále dvojhry v Katoviciach