Kandidátmi do Siene slávy aj R. Miller a D. Nelson

SITA|25. feb 2012 o 11:43

Niekdajší "kráľ trojkového oblúka" Reggie Miller je zo zverejneného širšieho zoznamu mien najvážnejší kandidát na vstup do Siene slávy zámorskej basketbalovej NBA v tomto roku.

ORLANDO.

V súčasnosti 46-ročný muž strávil celú svoju profiligovú kariére v drese Indiany Pacers, počas 18 sezón nastúpil v základnej časti a play-off na dovedna vyše 1500 stretnutí. Nastrieľal v nich 2560 trojok, čo je po stále aktívnom Rayovi Allenovi z Bostonu najviac v histórii súťaže. S reprezentáciou USA získal Miller zlato na olympiáde v Atlante 1996.

Okrem niekdajšieho skvelého ostrostrelca je druhým najznámejším kandidátov na vstup do klubu "nesmrteľných" Don Nelson, päťnásobný šampión NBA a úspešný tréner. Práve on zaviedol taktiku "Hack-a-Shaq", pri ktorej je cieľom zámerne faulovať súperovho hráča so slabou percentuálnou úspešnosťou streľby trestných hodov.

So svojím tímom ju uplatňoval aj na Shaquillovi O'Nealovi, veď niekdajší dominantný center nepremenil počas svojej kariéry vyše 5000 šestiek. Odvtedy získala v súvislosti s podobnými "nešťastníkmi" ako Shaq mnoho slovných variácií, medzi najznámejšie patria v súčasnosti Smite-a-Dwight (súvisí s Dwightom Howardom) či Maul-a-Wallace (Ben Wallace).

Nových členov Siene slávy NBA vyhlásila začiatkom apríla, finalisti potrebujú získať 18 z 24 hlasov komisie.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Kandidátmi do Siene slávy aj R. Miller a D. Nelson