Kaja Schmiedlová obhájila na AO body: Prestávka na ošetrenie mi pomohla

Schmiedlová (na snímke): Dijasová bude favoritka, ale nie je to najvyššie nasadená súperka, nie taká razantná ako vlani Muguruzová, dá sa s ňou hrať. Mám šancu.
Schmiedlová (na snímke): Dijasová bude favoritka, ale nie je to najvyššie nasadená súperka, nie taká razantná ako vlani Muguruzová, dá sa s ňou hrať. Mám šancu. (Autor: SITA/AP)
Sportnet|19. jan 2015 o 13:14

Finalistka juniorskej dvojhry Roland Garros 2012 Schmiedlová je odhodlaná na úspešnú sezónu.

MELBOURNE. Košičanka Anna Karolína Schmiedlová, ktorej nik nehovorí inak než Kaja, obhájila body z vlaňajška a opäť postúpila do 2. kola Australian Open.

Iba 20-ročná praváčka, zverenka Milana Martinca zdolala Juhoafričanku Chanelle Scheepersovú po veľkom boji v troch setoch a v 2. kole v stredu nastúpi proti nasadenej Zarine Dijasovej z Kazachstanu.

Finalistka juniorskej dvojhry Roland Garros 2012 trénuje v bratislavskom Národnom tenisovom centre a je odhodlaná na úspešnú sezónu. Urobila prvý krok k náprave za lanskú bilanciu 9:19, z toho na okruhu WTA 5:17.

Obe ošetrovali naraz, Košičanke to prospelo viac

Kaja zaslúžene získala 1. set, keď tlačila Scheepersovú, spoľahlivo podávala a prvá dosiahla brejk v 10. hre. Mohla už vo štvrtej, nebyť drobných chýb. Súperky sa ťahali o každý fiftín, samé zhody, a takýto priebeh pokračoval aj v 2. sete.

Keď v ňom Slovenka vyrovnala z 1:3 na 3:3, zdalo sa, že by to už mohla zvládnuť vo dvoch setoch. Vtedy však tých chýb pribudlo viac. V treťom dejstve si za stavu 3:2 obe zavolali lekárov. Schmiedlovej masírovali krk, Scheepersovej pravé stehno.

"Neboli to kŕče,“ povedala nám Juhoafričanka, žijúca v

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Kaja Schmiedlová obhájila na AO body: Prestávka na ošetrenie mi pomohla