Jurko na čo siahol, to mu vyšlo

Sportnet|9. sep 2013 o 00:00

Od začiatku sezóny sa strelecky trápil, ale veril, že to raz príde a niektorý mančaft si to odskáče.

V ostatných troch kolách sa zakaždým zapísal do streleckej listiny minuloročný najlepší kanonier železničiarov Roman Jurko. Najvýraznejšie to však bolo v sobotňajšom meraní síl s Ružinou.

KOŠICE. Až nečakane hladký a jednostranný priebeh podľa výsledku mal šláger tretej ligy medzi Lokomotívou Košice a Ružinou.

Tá poslala železničiarom sedemgólovú vizitku a do zápasu vstúpili lepšie, keď sa ujala vedenia. Domáci rýchlo vyrovnali, ale opäť ťahali za kratší koniec.

K obratu zavelil Roman Jurko. Nielenže vyrovnal na 2:2, no v ďalšom priebehu už napínal súperovu sieť sám.

Dal 5 gólov a výrazne sa podpísal pod cenné víťazstvo, ktoré jeho celok posunulo do čela treťoligového peletónu.

Päť gólov ešte za béčko Slovana

Streliť päť gólov v jednom stretnutí sa len tak často nevidí. O tento zápis sa postaral práve Roman Jurko, ktorý akoby si zaspomínal na mladšie roky, keď mu to do súperových sietí sypalo jedna radosť. Kedy naposledy dal 5 gólov?

„Vlani v jednom padli 4, ale päť som dal po druhýkrát v živote. Prvý raz to bolo ešte v drese béčka Slovana Bratislava, keď sme vyhrali 10:0 a bolo to tuším nad Jablonkou. Nedá sa to však porovnávať s Ružinou, pretože je to iná váhová kategória. Je to bývalý druholigista a vo svojom strede má skúsených hráčov aj z prvej ligy. Aj preto tento gólový zápis si viac cením. Začiatok sezóny nebol pre mňa najlepší, lebo napriek veľkej snahe som sa nedokázal presadiť. Tréner aj spoluhráči mi verili, som rád, že v Poprade sa mi podarilo prelomiť gólovú smolu. Začalo mi to sypať a verím, že bude aj naďalej,“ hovorí strelec Lokomotívy R. Jurko.

Hostitelia dokonale využili presilovku, keď takmer hodinu mali o jedného hráča v poli viac. Aj keď Ružiná začala od začiatku zápasu, ako sa hovorí, hrýzť, na gólové strely disponovaného Jurka nedokázala odpovedať. Na tento celok by dokonca stačil sám, avšak spoluhráči mu výrazne pomohli presnými prihrávkami, ktoré sa nedali nepremeniť.

„Hloušek mi prihral na dva góly a ďalšie Robo Zeher. Vďaka patrí aj im, že som mohol dať toľko gólov. Oni zo mňa urobili strelca,“ nezabudol ich spomenúť.

Ale ako priznal, mal svoj deň a dokázal by streliť gól so zavretými očami. Najlepší strelec duel nedohral, keď striedal, pričom diváci ho vyprevadili silným potleskom.

„Trocha som aj pookrial a vyskočila mi aj slzička, lebo to bolo veľmi dojímavé. Je pravda, že z troch šancí som dal päť gólov, ale futbal dokáže byť aj taký. Iste bez poctivého tréningu by to nešlo. Aj keď sa mi nedarilo, veril som, že to raz príde a ten zápas nastal. Verím, že už to bude stále len lepšie, ale na druhej strane by som si radšej tých päť gólov rozdelil na päť zápasov a vyhrali hoc iba 1:0,“ vyznal sa súčasný osemgólový strelec Lokomotívy Roman Jurko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jurko na čo siahol, to mu vyšlo