Jurkemika nahradí v Ružomberku Srb Milojevič

Ladislav Jurkemik
Ladislav Jurkemik (Autor: SITA)
SITA|11. okt 2010 o 11:33

Vedenie klubu najvyššej slovenskej futbalovej súťaže MFK Ružomberok sa rozhodlo pre avizovanú zmenu na poste hlavného trénera A-mužstva.

RUŽOMBEROK. Ako agentúru SITA informoval obchodný manažér a tlačový hovorca Liptákov Michal Mertinyák, po vzájomnej dohode ukončil pôsobenie na lavičke "Ruže" doterajší lodivod Ladislav Jurkemik a jeho nástupcom sa stal na Slovensku známy Srb Goran Milojevič.

"Je to definitívne spečatené, pán Milojevič podpísal s naším klubom kontrakt do konca aktuálnej sezóny s opciou na ďalšiu spoluprácu. Tá nie je striktne spätá s postupom do pohárovej Európy, hoci takáto miestenka zostáva naďalej naším cieľom. Rovnaké ambície mal aj tréner Jurkemik a nič sa nebude meniť ani pod vedením nového hlavného kouča," povedal pre SITA v pondelok predpoludním Michal Mertinyák.

Nový tréner viedol tréning už v pondelok

"Pán Milojevič je od nedele v Ružomberku a v pondelok predpoludním už viedol prvý tréning nášho mužstva. Vedenie MFK bude ešte v najbližších dňoch s novým trénerom diskutovať o jeho asistentoch ako aj o prípadných posilách. Pán Milojevič si chce priviesť svojich asistentov a my sa tomu v zásade nebránime. Čo sa týka možných posíl, je dôležité, aby nový kouč najskôr spoznal mužstvo, keďže je tu ešte len druhý deň." Štyridsaťpäťročný Milojevič trénoval v jarnej časti uplynulej sezóny Corgoň ligy futbalistov MFK Košice a zachránil ich medzi elitou.

Už v priebehu minulého týždňa skončil v pozícii asistenta trénera tímu spod Čebraťa Viliam Hyravý, ktorý sa presunul na post kouča ružomberského výberu do 18 rokov. Päťdesiatsedemročný bývalý lodivod slovenskej reprezentácie Ladislav Jurkemik, ktorý sa stal hlavným kormidelníkom MFK pred aktuálnou sezónou, napokon vydržal vo funkcii len 11 stretnutí. V uplynulom ročníku pôsobil v Ružomberku v pozícii športového riaditeľa.

Jurkemika odvolali už po zápase so Senicou

"Už po prehratom domácom zápase so Senicou (1:2, pozn.) mi vedenie klubu oznámilo, že budem odvolaný. Požiadali ma však, aby som viedol mužstvo v dueli v Trnave. Neviem, či by mi pomohlo, ak by sme proti Spartaku zvíťazili. V každom prípade som sa v nedeľu dozvedel, že v Ružomberku definitívne končím," povedal pre agentúru SITA majster Európy z roku 1976 L. Jurkemik.

"Pred zápasom so Senicou sme boli na druhom mieste a po ňom, hoci sme prehrali, stále na štvrtom. Šokovalo ma, že už po jednom nezvládnutom stretnutí sa vedenie tímu rozhodlo pre takýto krok, ale musím to rešpektovať. Ja som do poslednej chvíle dúfal, že dostanem možnosť pokračovať, preto som si ani nič iné nehľadal a nerozmýšľal som nad tým, čo budem robiť ďalej," dodal skúsený kouč.

Futbalisti Ružomberka figurujú v tabuľke najvyššej súťaže po 11. kole so ziskom 17 bodov na 6. mieste s bilanciou 5 víťazstiev, 2 remízy, 4 prehry a skóre 10:11. Z ostatných troch zápasoch však Liptáci získali jediný bod za domácu remízu v 9. kole s nováčikom zo Zlatých Moraviec 1:1.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Jurkemika nahradí v Ružomberku Srb Milojevič