Jie Ženg prekvapilo, že zdolala Cibulkovú tak ľahko

SITA|23. jún 2008 o 18:01

LONDÝN 23. júna (SITA) - Číňanka Jie Ženg považuje svoj pondelkový triumf v 1. kole Wimbledonu nad Dominikou Cibulkovou za najväčšie víťazstvo svojej kariéry v súboji hranom na trávnatom povrchu. O 102 ...

LONDÝN 23. júna (SITA) - Číňanka Jie Ženg považuje svoj pondelkový triumf v 1. kole Wimbledonu nad Dominikou Cibulkovou za najväčšie víťazstvo svojej kariéry v súboji hranom na trávnatom povrchu. O 102 miest nižšie rebríčkovo postavená Ženg zdolala nasadenú tridsiatku ženskej dvojhry 6:4, 6:3 a v 2. kole si zmeria sily s ďalšou držiteľkou voľnej karty Britkou Elenou Baltachovou. "Mám rada trávu, ale aj tak ma prekvapilo, že som ľahko vyhrala a zdolala súperku z najlepšej svetovej tridsiatky," komentovala podľa AFP 24-ročná Číňanka súboj proti 19-ročnej Slovenke.

Ženg ďalej uviedla, že tráva nie je pre ňu najobľúbenejším povrchom, keďže v Číne kurty s týmto povrchom prakticky nejestvujú. "Viem však na nej hrať a veľmi sa teším na ďalšie zápasy. Vlani som vo Wimbledone chýbala pre zranenie členka. Po operačnom zákroku to spočiatku nebolo jednoduché, môj pohyb bol obmedzený. Teraz si užívam návrat," dodala 133. hráčka rebríčka WTA Tour vo dvojhre, pred 21 mesiacmi však ešte svetová dvadsaťsedmička. Cibulkovej premožiteľka má na konte turnajové tituly z Hobartu 2005 a Estorilu i Štokholmu 2006 a nedávno na Roland Garros v Paríži zaujala postupom z kvalifikácie až medzi posledných 32. V 3. kole vtedy nestačila na neskoršiu finalistku Rusku Dinaru Safinovú.

Cibulková vo svojej premiére v hlavnej súťaže vo Wimbledone očakávala viac ako len prehru vo dvoch setoch. "

"Veľmi ma to mrzí, pretože som sa dnes na dvorci vôbec necítila zle - práve naopak. Súperka však napriek tomu bola lepšia ako ja," povedala Dominika Cibulková pre agentúru SITA a dodala: "Všetko to išlo akosi rýchlo, čo je pre trávu typické. Rozhodnutie sa udialo v niekoľkých dôležitých výmenách. Naplno sa potvrdilo, že Jie Ženg herne určite nepatrí mimo prvej stovky rebríčka a svojím výkonom pripomenula, že už bola aj v Top 30. Myslela som si, že mám pomerne dobrý žreb na rozohratie sa. Ukázalo sa však, že bol nešťastný. Nečakala som, že Číňanka zahrá až takto dobre. Nedala mi dýchať, využila každú moju chybu."

Cibulkovej maximom na úrovni "veľkej štvorky" zostávajú tretie kolá na Roland Garros v Paríži. Teraz sa v britskej metropole predstaví ešte vo štvorhre po boku Rusky Alisy Klejbanovovej. "Dúfam, že aspoň niečo spolu uhráme. Je to pomerne kvalitná deblistka. Po Wimbledone sa už potom sústredím na americké turnaje na tvrdom povrchu. Začnem v Stanforde, nasleduje Los Angeles, Montreal a odtiaľ letím priamo na olympiádu do Pekingu. Potom späť do Ameriky na turnaj do New Haven a napokon letnú sériu zakončím na US Open v New Yorku," pripomenula svoj letný program pracovných ciest 19-ročná Slovenka.



ko;ds;pp

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Jie Ženg prekvapilo, že zdolala Cibulkovú tak ľahko