Jež si návrat do Žiliny predstavoval určite inak

Sklamaní slovenskí fanúšikovia.
Sklamaní slovenskí fanúšikovia. (Autor: SME - Tibor Somogyi)
SITA|7. sep 2011 o 11:35

Róbertovi Ježovi sa nepodarilo po striedaní oživiť slovenskú hru proti Arménsku.

ŽILINA/BRATISLAVA. Z trávnika v Žiline odchádzal smutný aj miestny hrdina Róbert Jež. Bývalý špílmacher "žlto-zelených" vybehol na známy trávnik pod Dubňom namiesto Karima Guédého. "Sme smutní. Všetci. Stalo sa to, čo nikto z nás nečakal," definoval prvé pocity po krutej prehre 30-ročný legionár poľského tímu Polonia Varšava, ktorý si návrat do dôverne známeho prostredia takto nepredstavoval ani v tom najhoršom sne.

"Samozrejme, že sa mi to ťažko hodnotí. Ja som prišiel na ihrisko za stavu 0:0. O dve minúty sme dostali prvý gól, v 70. min druhý a potom to už bolo z nášho hľadiska veľmi zložité," pokračoval sedemnásobný reprezentant SR, ktorý v mixzóne pripomenul, že najmä v prvom polčase mali "weissovci" niekoľko sľubných možností na otvorenie skóre tohto duelu.

Väčší priestor súper využil

"Šance tam boli. Výborne ich podržal brankár. Bol ich najväčšou oporou. Nedali sme gól, nemohli sme vyhrať, preto sme teraz po zápase smutní. Po druhom góle sme sa začali viac tlačiť dopredu, chceli sme skórovať. Tým pádom sme súperovi dali väčší priestor, čo Arméni náležite využili," konštatoval Róbert Jež, ktorého tréner Vladimír Weiss poslal do hry so želaním, aby spolu s kapitánom Marekom Hamšíkom niečo v strede poľa vymysleli, aby sa pokúsili nakloniť misky váh na slovenskú stranu.

"Tréner chcel, aby sme spolu s Marekom Hamšíkom boli vpredu pred Mirom Karhanom, aby sme eliminovali stredových hráčov súpera a tiež, aby sme niečo vymysleli aj smerom dopredu," vysvetlil Róbert Jež úlohu, s ktorou ho do hry poslal prvý muž realizačného tímu A-mužstva SR.

"Prišiel som na ihrisko. Dostali sme prvý gól. Vtedy sme však ešte verili, že ten nepriaznivý stav môžeme ešte otočiť. Ale nestalo sa," priznal odchovanec nitrianskeho futbalu, ktorý pred angažmán v Žiline (2005 - 2010) pôsobil v českej najvyššej súťaži - vo Viktorii Plzeň (2000 - 2005) a FK Marila Přibram (2004). Podľa jeho názoru Arméni Slovákov v utorok ničím neprekvapili, hoci z piatich možností dali štyri góly, kým Hamšík a spol. najmenej sedem sľubných možností spálili.

Po zápase bolo ticho

"Počul som aj taký názor, že Arméni nám herným prejavom nesedia. Neviem povedať, či je to pravda, alebo nie. Ale v dvoch zápasoch sme od nich dostali až sedem gólov... Druhý polčas hrali výborne. Tak ako celý prvý zápas. Majú svoju kvalitu, netreba ich podceňovať. Teraz každý vie počítať. Po zápase bolo v kabíne úplne ticho. Každý z nás mal o čom rozmýšľať," tvrdil niekoľko minút po zápase rodák z Nitry, ktorý za príčinu totálneho výbuchu slovenského národného tímu na žilinskom trávniku označil individuálne chyby v defenzíve celého mužstva.

"Urobili sme individuálne chyby. Ale to nech hodnotí tréner, nie ja. On nám pri analýze tohto zápasu vysvetlí naše chyby. Ja sa k ním teraz nechcem vracať. Po veľkých individuálnych chybách sme vlastne dostali tretí gól, potom ešte aj štvrtý - a poviem úprimne, po tom štvrtom góle v našej sieti, sme všetci na ihrisku už čakali iba na to, kedy hlavný rozhodca z Poľska konečne odpíska koniec," opísal Róbert Jež záverečné minúty nevydareného kvalifikačného zápasu pod Dubňom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Jež si návrat do Žiliny predstavoval určite inak