Jeden bez víťazstva, dvaja bez prehry

Hlavičkový súboj. Vo vzdušnom súboji sa ocitol Angelovič z V. Opátskeho a V. Mišenčík zo Sp. Podhradia.
Hlavičkový súboj. Vo vzdušnom súboji sa ocitol Angelovič z V. Opátskeho a V. Mišenčík zo Sp. Podhradia. (Autor: Judita Čermáková)
Sportnet|16. aug 2011 o 00:00

Vo štvrtom kole majstrovstiev regiónu vo futbale sa dočkali vytúženého víťazstva ďalšie dva celky z dna tabuľky, ktoré si polepšili o tri miesta.

Giraltovce v domácom prostredí neponechali nič na náhodu a opäť sa bodovo chytili na Barcu. Vytúžené tri body získala aj michalovská rezerva, ktorá vyhrala na trávniku posledného N. Hrušova.

KOŠICE. Okrem béčka druholigových Michaloviec vonku vyhral Svit a Bardejovská Nová Ves. Nováčik potvrdzuje solídnu fazónu z prechádzajúcich kôl a môžeme dúfať, že spoločne s Haniskou budú príjemným oživením súťaže. V doterajšom priebehu to potvrdzujú, keď im patrí druhá a tretia priečka tabuľky.

Doma ľahko stratili, čo vonku získali

Aj keď V. Opátske hostilo lídra, predsa len si hráči verili, že v domácom prostredí dokážu zdolať tohto súpera a potvrdia zisk troch bodov z Humenného. Žiaľ, proti vedúcemu celku tabuľky sa nedokázali vypnúť k lepšiemu výkonu. Rýchly gól v súperovej sieti akoby ich uspokojil a nakoniec ťahali za kratší koniec povrazu. Hostia spod Spišského hradu hrali od začiatku trpezlivo a čakali na svoju príležitosť. Domácim nedali žiadnu loptu zadarmo a z minima vyťažili maximum. V prvom polčase nemali vyloženú šancu, no v druhom premenili hneď prvú. V závere opäť potrestali domácich, ktorí akoby už čakali na koniec zápasu. Až veľmi ľahko doma stratili tri plusové body z predchádzajúceho kola. „Súper bol dôraznejší lepšie pristupoval k našim hráčom, a tak nám tento duel jednoducho nevyšiel. Spišské Podhradie potvrdilo rolu lídra. Domnievam sa, že druhý gól ide na vrub brankára. Nereagoval na loptu, ktorá išla celou päťkou. Sú aj také zápasy, a podobne ako sme vyhrali v Humennom, môžeme uspieť aj v ďalších stretnutiach vonku a stratené domáce body získame späť. Každý zápas je iný, a tentoraz bol súper lepší,“ vrátil sa k prehranému stretnutiu tréner Marcel Alexander. Po štyroch kolách nestratil žiadny bod vedúci celok tabuľky Sp. Podhradie, ktorého výsledky sú prekvapením úvodných kôl sezóny. „Ideme od zápasu k zápasu a s dobrými výsledkami prichádza aj pohoda. Aj v tomto stretnutí zabrali naši osvedčení hráči a bolo to badať na výkone. Pred nami je ešte veľa kôl, v ktorých nás súperi iste lepšie preveria,“ konštatoval spokojným hlasom tréner lídra Jozef Komara. Na dne tabuľky zostáva bez jediného bodu so šiestimi mínusovými bodmi v tabuľke pravdy Nižný Hrušov. Po predchádzajúcej domácej prehre so Spišským Podhradím neuspel ani s rezervou Michaloviec. Tá získala cenné body, ktoré by mohli byť odrazovým mostíkom do ďalších kôl. To isté sa dá povedať aj o Giraltovciach, ktoré dosiahli prvé víťazstvo. Za posledné roky je to nevýrazný vstup do sezóny, lebo sa očakávalo, že budú miešať karty na čele tabuľky po štyroch kolách. V tomto kole prekvapil aj Svit, keď obral o body Sabinov. Podtatranci vstúpili do sezóny remízou s Haniskou, šesť bodov z dvoch stretnutí po sebe ich razom posunulo na piatu priečku tabuľky. Tretí domáci duel vyhrala Snina, keď si poradila so Svidníkom a patrí jej štvrtá priečka pri rovnosti bodov s Bardejovskou Novou Vsou. Po štyroch kolách zostali bez prehry dve mužstvá z čela tabuľky - Sp. Podhradie a Haniska, na dne je bez bodu N. Hrušov, ktorý sa zrejme nevyhne boju o záchranu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Jeden bez víťazstva, dvaja bez prehry