Ivan Klasnič si cez víkend možno už zahrá za A-tím Werderu

SITA|22. nov 2007 o 17:30

BERLÍN 22. novembra (SITA, AFP) - Chorvátsky útočník Ivan Klasnič sa zrejme tento týždeň po prvý raz objaví na trávniku v najvyššej nemeckej súťaži po tom, ako mu v marci úspešne transplantovali obličku.

Jeho klub Werder Brémy je momentálne v bundeslige na 2. mieste a v sobotňajšom zápase sa postavia proti tímu Energie Cottbus, ktorý momentálne figuruje na poslednej priečke tabuľky. Tréner Thomas Schaaf však ešte nie je rozhodnutý, či v zápase 27-ročný chorvátsky reprezentant napokon nastúpi.

"Napriek jeho veľkej túžbe hrať, musíme zvážiť fakt, či je Ivanovo telo už schopné zniesť plnú hernú záťaž," vyjadril sa tréner Schaaf. Ak by sa Klasničovi podarilo nastúpiť v stretnutí, bol by to jeho prvý zápas v bundeslige od 17. decembra 2006. V januári tohto roku mu diagnostikovali poruchu obličiek. Telo mu však odmietlo prijať obličku jeho matky, no v marci pri druhej operácii sa oblička jeho otca už úspešne ujala. Od septembra mohol Klasnič začať trénovať so svojím tímom a nastúpil aj v niektorých zápasoch B-tímu Werderu Brémy.



mj;kj;bg

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Ivan Klasnič si cez víkend možno už zahrá za A-tím Werderu