Ivan Hodúr v Ružomberku predčasne skončil

SITA|4. mar 2009 o 13:27

Vedenie slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok sa v priebehu minulého týždňa dohodlo s 29-ročným stredopoliarom Ivanom Hodúrom na rozviazaní dvojročnej zmluvy.

RUŽOMBEROK. Vedenie slovenského futbalového klubu MFK Ružomberok sa v priebehu minulého týždňa dohodlo s 29-ročným stredopoliarom Ivanom Hodúrom na rozviazaní dvojročnej zmluvy, ktorú rodák zo Šale s funkcionármi slovenského majstra zo sezóny 2005/2006 uzavrel v júni 2008 po príchode z českého klubu FK Mladá Boleslav.

"Hoci k nám Hodúr prichádzal ako povestný tvorca hry Slovana Liberec, s ktorým počas sedemročného pôsobenia získal dva majstrovské tituly, v našom mužstve sa z rôznych dôvodov nedokázal výraznejšie presadiť. Preto sme sa minulý týždeň s ním dohodli na predčasnom rozviazaní platného kontraktu," povedal v stredu pre agentúru SITA riaditeľ MFK Ružomberok Milan Varchola.

Ten za hlavný dôvod nespokojnosti s účinkovaním bývalého hráča Serede, Nitry, Liberca a Mladej Boleslavi v MFK Ružomberok uviedol fakt, že Hodúr sa hlavnému trénerovi Michalovi Bílekovi nehodil do hernej koncepcie, hoci bývalý hráč a extréner Sparty Praha 12-násobného reprezentanta SR do svojho kádra veľmi chcel. "Poznal ho z jeho najlepších rokov v Liberci, v ktorom viac sezón patril k ťahúňom tímu," pripomenul Varchola.

Ivan Hodúr však v Liptove tieto vysoké očakávania funkcionárov klubu a trénera Bíleka nesplnil. "Mrzí nás, že spolupráca s Hodúrom nám nevyšla podľa predstáv, ktoré sme o jeho účinkovaní v našom klube mali. Možno sme si veľmi veľa od neho sľubovali a stavali ho do úlohy, ktorú už nemohol zvládnuť. Žiaľ, zostalo iba pri tých prísľuboch, čo je na hráča s takým menom a takou futbalovou kariérou ako má Hodúr, veľmi málo. Preto sme sa s ním rozlúčili," konštatoval funkcionár MFK Ružomberok a dodal, že budúcu Hodúrovu futbalovú kariéru spolu neriešili. Milan Varchola nevie, kam sa bývalý slovenský reprezentant z Liptova poberie a v ktorom klube bude ako hráč pokračovať.

Samotný skúsený stredopoliar Hodúr bol zo svojho pôsobenia pod Čebraťom sklamaný. "Po vzájomnej konzultácii sme sa dohodli na rozviazaní zmluvy. Čakal som, že mi to pôjde lepšie a budem častejšie hrávať. Napokon sme sa však rozhodli takto," skonštatoval pre internetový portál profutbal.sk Hodúr a dodal: "Zatiaľ neviem o žiadnej ponuke. Som voľným hráčom, a tak na ne pochopiteľne čakám. Ešte je priskoro na to, aby som povedal či zostanem na Slovensku, alebo pôjdem do zahraničia. Momentálne je mi v podstate jedno, kde budem hrávať."

Ivan Hodúr začínal s futbalom v Seredi, z ktorej v roku 1997 prestúpil do Nitry. Jeho najlepším hráčskym obdobím bolo sedemročné pôsobenie v FC Slovan Liberec (2000 - 2007), v drese tohto severočeského klubu si vybojoval dve prvenstvá v českej najvyššej súťaži (2002, 2006). Po sezóne 2006/2007 z Liberca odišiel do FK Mladá Boleslav, ale angažmán v meste automobilov sa mu rovnako ako v Ružomberku

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Ivan Hodúr v Ružomberku predčasne skončil