Hrotoví útočníci sa nepresadili, Šesták bol najnebezpečnejší

(Autor: TASR)
Pavol Spál|15. aug 2013 o 21:49

Tréner Ján Kozák, ktorý má povesť i výbušného človeka, pôsobil pri svojej premiére v reprezentácii veľmi pokojne. Priniesol do mužstva pohodu a dobrú atmosféru.

Už na tréningu bolo vidno, že hráči sú súdržnía uvoľnení, čo nebývalo vždy zvykom. Bol to však prvý a iba prípravný zápas. A Rumuni pôsobili hlavne v závere dosť ležérne.

1. Prístup hráčov bol oveľa lepší ako v predchádzajúcom kvalifikačnom zápase v Lichtenštajnsku. „Všetci ukázali charakter a dobrý prístup,“ pochvaľoval si Kozák.

2. Krídelník Stanislav Šesták dal gól. Nabehal zrejme najviac kilometrov, dostal sa do ďalších šancí, bol najnebezpečnejším slovenským hráčom.

3. Dobre fungovala Šestákova spolupráca na pravej strane s obrancom Petrom Pekaríkom.

4. Spoľahlivo a suverénne pôsobili obaja stopéri: Marián Čišovský i Ján Ďurica – vyhrávali súboje, hrali dobre pozične. Defenzívu dobre organizoval brankár Ján Mucha.

5. Dobré momenty ukázal i druhý krídelník Vladimír Weiss, jeho gólová prihrávka bola excelentná.

6. Hrotoví útočníci sa však opäť nepresadili. Martin Jakubko sa nedostal do šance, bol takmer neviditeľný. O máličko lepší pohyb mal Adam Nemec, Debutant David Depetris bol na ihrisku málo.

7. Zastupujúci kapitán Marek Hamšík predviedol dve šikovné prihrávky, ktoré mohli skončiť gólom. Okrem toho však Slovák s najväčším potenciálom už veľa neukázal. Od Kozáka údajne dostal viacej voľnosti, vážnejšiu šancu si však nevypracoval.

8. Dlhý herný výpadok bol citeľný na hre ľavého obrancu Breznaníka. Často sa nestíhal vracať a pokrývať miesto.

9. Viacej ľahkých lôpt pokazil Tomáš Kóňa, jediný zástupca slovenskej ligy v základnej zostave.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»Hrotoví útočníci sa nepresadili, Šesták bol najnebezpečnejší