Hrdinami duelu boli Švédi. New York Rangers zvládli proti Ottawe i druhý domáci zápas

Reakcia ottawského brankára Craiga Andersona po jednom z inkasovaných gólov.
Reakcia ottawského brankára Craiga Andersona po jednom z inkasovaných gólov. (Autor: TASR/AP)
SITA|5. máj 2017 o 06:30

Oba tímy sa stretnú minimálne ešte dvakrát.

NEW YORK. Stav série medzi hokejistami New York Rangers a Ottawy v semifinále play-off Východnej konferencie NHL je nerozhodný 2:2.

Rangers vo štvrtok zvíťazili aj v druhom domácom dueli, keď si s hráčmi Ottawy poradili tak isto ako v utorňajšom prvom vystúpení na vlastnom ľade 4:1.

Pozrite si tie najzaujímavejšie zábery zo štvrtého duelu medzi NY Rangers a Ottawou: fotogaléria

5.5.2017

Prvou hviezdou stretnutia bol švédsky útočník Oscar Lindberg, ktorý strelil dva góly vrátane víťazného v úvode druhej tretiny. "Ak chcete byť úspešní, musíte mať štyri formácie, ktoré vedia zabrať. Dnes to bola Oscarova štvrtá lajna, ktorá nás potiahla," uznal kouč Rangers Alain Vigneault.

Lindbergov krajan v bránke Rangers Henrik Lundqvist pochytal 22 striel. "Občas treba sňať klobúk pred súperom. Má dobrý tím, kvalitných hráčov. Musíme sa poučiť z chýb, hľadieť dopredu a pripraviť sa na ďalší boj," uviedol na webe nhl.com gólman Craig Anderson.

Ten pustil za svoj chrbát tri puky z dvadsiatich pokusov a po dvoch tretinách prenechal miesto v bránke Mikovi Condonovi.

Hostia dohrávali duel bez kapitána Erika Karlssona, ktorý pravdepodobne utrpel zranenie nohy. "Robíme si starosti, veď je náš líder. Majú však 36 hodín do ďalšieho zápasu, aby ho dali dokopy," vraví útočník Bobby Ryan. Piaty diel série je na programe na ottawskom ľade v sobotu.

Semifinále play-off NHL - Východná konferencia:

New York Rangers - Ottawa 4:1 (1:0, 2:0, 1:1)

/stav série 2:2/

Góly: 15. Holden (Hayes), 23. Lindberg (Grabner, T. Glass), 36. Lindberg (J.T. Miller, T. Glass), 51. Kreider (McDonagh, Stepan) - 54. Turris (Z. Smith, Harpur)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hrdinami duelu boli Švédi. New York Rangers zvládli proti Ottawe i druhý domáci zápas