Hrbatý zrejme dohral, proti Massúovi bol polovičný

SITA|11. feb 2006 o 06:53

RANCAGUA 11. februára (SITA) - Dominik Hrbatý s veľkou pravdepodobnosťou nenastúpi do sobotňajšej štvorhry stretnutia 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára v Rancague proti Čile. Slovenská jednotka ...

RANCAGUA 11. februára (SITA) - Dominik Hrbatý s veľkou pravdepodobnosťou nenastúpi do sobotňajšej štvorhry stretnutia 1. kola svetovej skupiny Davisovho pohára v Rancague proti Čile. Slovenská jednotka odohrala piatkovú dvojhru s domácou dvojkou Nicolasom Massúom s bolesťami v pravej ruke, ktoré jej znemožnili podať plnohodnotný výkon. Hrbatý napriek bojovnému výkonu prehral v štyroch setoch 7:6 (5), 3:6, 1:6, 6:7 (4) a po zápase svoj výkon označil za polovičný. "Keby som bol na obyčajnom turnaji, tak by som ten zápas určite skrečoval. Zabojoval som kvôli chalanom z tímu, ale aj tak to bol taký polovičný výkon z toho, čo dokážem zahrať." Kapitán slovenského družstva a Hrbatého osobný tréner Tibor Tóth pripustil, že v sobotu nastúpia Slováci zrejme bez Hrbatého. Mertiňákovým partnerom by tak mal byť iba 18-ročný debutant Lukáš Lacko. "Rozhodneme ráno, ale vyzerá to tak, že Domino nebude hrať," dodal Tóth. Hrbatý dal trénerovým slovám ešte presvedčivejší tón. "Štvorhru určite nemôžem hrať. Ak chalani vyhrajú a ja si dám deň voľna, tak v nedeľu možno ešte skúsim zabojovať." Na otázku, či je ešte za stavu 0:2 v búrlivej 12-tisícovej atmosfére v Čile šanca otočiť zápas, zareagoval: "Dá sa to vždy, už som to párkrát zažil, že sme vyrovnali na 2:2. S týmto tímom, ktorý máme teraz k dispozícii a vhľadom na moje zranenie si však myslím, že to bude veľmi náročné a navyše by pri nás muselo stáť dosť veľké šťastie," uzavrel 19. hráč rebríčka ATP Entry.

Hrbatý začal pociťovať bolesť v lakti pravej ruky, ktorá mu neskôr vystreľovala do ramena, počas dvojfázových tréningov v Čile. Podľa neho ide o preťaženie ruky z Australian Open, kde odohral štyri náročné päťsetové zápasy. Najlepší športovec aj tenista Slovenska 2005, ktorý vlani doviedol svoju krajinu až takmer k víťazstvu v Davisovom pohári, má výbornú fyzickú kondíciu a aj súboj s Massúom ukázal, že vie zabojovať, hoci nie vždy to vyjde. "Vo štvrtom sete som sa snažil hrať viac forhend a skoro to vyšlo. Mal som tam brejk, v tajbrejku som ale urobil dve ľahšie chybičky. Na viac som dnes asi nemal," dodal Hrbatý.

V Rancague ide o druhý vzájomný duel Čiľanov a Slovákov v Davisovom pohári. Prvý sa skončil v roku 2001 v Prešove víťazstvom slovenských tenistov 3:2 a znamenal vtedy ich záchranu v elitnej svetovej skupine. Teraz narazí lepší z dvojice vo štvrťfinále na víťaza súboja USA - Rumunsko. Čiľania môžu rozhodnúť už v sobotu.


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hrbatý zrejme dohral, proti Massúovi bol polovičný