Hrbatý v tréningovom zápase zdolal Lacka v troch setoch

SITA|4. apr 2008 o 18:01

BRATISLAVA 4. apríla (SITA) - V slovenskom tíme tenistov pred blížiacim sa bratislavským daviscupovým stretnutím proti Gruzínsku (11. - 13. apríla) chýba už len Michal Mertiňák, ktorý ešte vo štvrtok ...

BRATISLAVA 4. apríla (SITA) - V slovenskom tíme tenistov pred blížiacim sa bratislavským daviscupovým stretnutím proti Gruzínsku (11. - 13. apríla) chýba už len Michal Mertiňák, ktorý ešte vo štvrtok hral štvorhru na challengeri ATP v Neapole. "Zrejme má problémy nájsť vhodný let, ale spolu s kapitánom Milošom Mečírom predpokladáme, že sa nám čoskoro ohlási," povedal v piatok podvečer pre agentúru SITA tréner NTC i reprezentačného družstva pre DP Milan Martinec. Rebríčkovo v singli dvaja najvyššie postavení hráči z nominovaného kvarteta, Lukáš Lacko (150. v renkingu ATP Entry) a Dominik Hrbatý (200.), popoludní absolvovali tréningový zápas. "Domino zvíťazil v troch setoch. Bol to výborný duel," prezradil M. Martinec a dodal: "Vo štvrtok poobede i dnes v rámci oboch dvojhodinoviek sme trénovali na Slovane pod holým nebom. Využili sme aj fakt, že tam odinštalovali zimnú halu. Dvorce, ktoré boli pod strechou, sú tvrdšie, hráči sa na nich menej zabárajú do antuky a lepšie sa im bojovalo o body. Lukáša po návrate z Talianska pobolievali slabiny, ale dnes už trénoval naplno. Martin Kližan, ktorý mal problémy s ramenom, aj poobede doháňal resty - jeho sme z modelovaných súbojov vynechali. Teraz si ideme na trištvrte hodinky dať futbal, skôr také bago na uvoľnenie sa. Zajtra je na programe jedna tenisová fáza od desiatej a potom znova futbal. V nedeľu sa vrátime k dvojfázovému modelu."

V širšom kádri sú aj náhradníci Kamil Čapkovič a Filip Polášek a sparingpartneri Marek Semjan a Miloslav Mečíř mladší. Realizačný tím kompletizujú jeho vedúci Vladimír Habas, tréner Branislav Sekáč, lekár Roman Fano a masér Tomáš Martikán. Utuženie kolektívu a oficiálne otvorenie sústredenia sa konalo na piatkovom spoločnom obede v NTC. V miestnom hoteli Set sú k dispozícii dve izby na oddych, zdravotnícke úkony a masáže, ktoré sa dejú aj v pridelenej šatni. Dvorec v Sibamac aréne bude k dispozícii od pondelka. Pripravený bol už v utorok, ale následne ho zakryli pred piatkovou voľbou Miss Slovensko 2008.


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Hrbatý v tréningovom zápase zdolal Lacka v troch setoch