Hráčkou roka WTA Tour je po druhý raz Serena Williamsová

SITA|27. mar 2009 o 09:43

Američanka Serena Williamsová sa po druhý raz v kariére stala Hráčkou roka na ženskom profesionálnom okruhu WTA Tour.

KEY BISCAYNE. Mladšia zo sestier Williamsových v septembri 2008 triumfovala na US Open a rok ukončila ako dvojka svetového počítačového poradia.

Skvelú formu si preniesla aj do novej sezóny, keď v januári triumfovala na Australian Open v Melbourne a krátko na to už vystúpila na vrchol rebríčka WTA Tour.

Dvadsaťsedemročná S. Williamsová sa tešila z titulu najlepšej hráčky aj v roku 2002. Druhé prvenstvo si v prestížnej ankete pripísali aj súčasné svetové jednotky vo štvorhre Cara Blacková zo Zimbabwe a Američanka s juhoafrickým pôvodom Liezel Huberová. Najlepšie hráčky za rok 2008 ocenili vo štvrtok na slávnosti v Miami na Floride.

"Získať toto ocenenie po druhý raz v kariére je pre mňa veľký osobný úspech. Verím, že moja hra sa bude ešte zlepšovať a pridám ďalšie veľké víťazstvá," uviedla vo svojom vyhlásení S. Williamsová, ktorá sa ako jediná z ocenených osobne nezúčastnila na slávnosti odovzdávania výročných cien.

Ruska Dinara Safinová si za minulý rok vyslúžila honor hráčky s najvýraznejším zlepšením. Súčasná svetová dvojka Safinová vlani vyhrala štyri turnaje na okruhu WTA Tour, dostala sa do finále grandslamového Roland Garros, ako aj olympijského turnaja v Pekingu.

Číňanka Jie Ženg predviedla návrat roka. Rok 2007 ukončila ako 163. hráčka sveta, vlani v decembri bola na 25. mieste a aktuálne je už sedemnásta. Osemnásťročná Dánka s poľskými koreňmi Caroline Wozniacká sa stala nováčikom roka. Srbka Ana Ivanovičová získala ocenenie za humanitný čin roka za svoje príspevky na pomoc organizácii UNICEF. Za príkladné a férové správanie na športoviskách ocenili Rusku Jelenu Dementievovú.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hráčkou roka WTA Tour je po druhý raz Serena Williamsová