Hráči Chelsea zronení po Mourinhovom odchode

SITA|21. sep 2007 o 11:16

LONDÝN 21. septembra (SITA, AFP) - Po štvrtkovom odchode portugalského kouča Jose Mourinha z trénerskej lavičky anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea sa vynára otázka nad budúcnosťou viacerých ...

LONDÝN 21. septembra (SITA, AFP) - Po štvrtkovom odchode portugalského kouča Jose Mourinha z trénerskej lavičky anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea sa vynára otázka nad budúcnosťou viacerých hviezd v drese "The Blues". Štyridsaťštyriročný rodák zo Setubalu náhle ukončil svoje viac ako trojročné pôsobenie na Stamford Bridge a hoci na internetovej stránke sa uvádza, že to bolo po "vzájomnej dohode", verejne sa hovorí o jeho zlom vzťahu s majiteľom Chelsea, ruským miliardárom Romanom Abramovičom.

Práve počas Mourinhovho pôsobenia v londýnskom klube prišli do kádra úradujúceho anglického vicemajstra takmer všetky súčasné hráčske hviezdy. Okrem Abramovičových peňazí ich lákala najmä Mourinhova reputácia úspešného kouča, ktorý pred príchodom na Britské ostrovy vyhral s FC Porto v roku 2004 najprestížnejšiu európsku klubovú pohárovú súťaž Ligu majstrov. Po jeho odchode tak pochopiteľne ostali viacerí jeho momentálne už bývalí zverenci v šoku. Obranca Ricardo Carvalho, ktorý prišiel práve zo spomínaného FC Porto, si myslí, že Mourinho je ako tréner nenahraditeľný. "Pre mňa aj pre celý tím bol štvrtok veľmi smutným dňom. V minulosti som mal skvelú ponuku z Realu Madrid, no v Chelsea som zostal práve kvôli Mourinhovi. Z môjho pohľadu je to jednoznačne najlepší tréner na svete a ešte stále nemôžem uveriť, že sme ho stratili. Nikdy som si nemyslel, že odíde z Chelsea bez toho, aby dokončil svoju prácu a dosiahol všetko, čo si zaumienil," cituje Carvalha britský denník The Daily Mail. Defenzívny stredopoliar a jedna z ikon "modrých" Claude Makelele sa pripojil k slovám portugalského reprezentačného stopéra. "Bolo to pre mňa ako bomba. Nikdy by som nebol veril tomu, že tento tréner od nás odíde necelé dva mesiace po začiatku sezóny. Nového kouča veľmi dobre nepoznám, bude to však mať nesmierne ťažké, pretože fanúšikovia aj médiá ho budú neustále porovnávať s Mourinhom," uviedol Makelele pre denník Daily Star. Podľa ďalších informácií správa o odchode Portugalčana rozhnevala aj najlepšieho strelca Chelsea, kanoniera Pobrežia Slonoviny Didiera Drogbu, čo pravdepodobne ešte viac zvýši záujem o jeho služby zo strany zahraničných veľkoklubov.


Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hráči Chelsea zronení po Mourinhovom odchode