Hossa nebude hrať v Zápase hviezd

TASR|8. jan 2009 o 10:25

Slovenský hokejista Marián Hossa napokon za Západnú konferenciu nenastúpi.

NEW YORK. Slovenský hokejista Marián Hossa dlho nádejne figuroval v hlasovaní fanúšikov do elitnej formácie zápasu All Star, ale napokon na exhibičnom podujatí NHL bude chýbať úplne. Vedenie ligy zverejnilo už kompletnú zostavu Západnej konferencie na zápas a súťaže zručností 24.-25. januára v montrealskom Bell Centre.

Hossova absencia je na prvý pohľad absurdnou, veď medzi útočníkmi mu v produktivite Západnej konferencie patrí 9. priečka i charizma výraznej posily šampióna. Krídelník Detroitu doplatil na nepísané, ale o to viac dodržiavané pravidlá výberu. Po zverejnení fanúšikovských formácií odborné kolégium doplňuje zostavy síce podľa momentálnej "hviezdnosti", lenže pri tom dbá na obsadenie hráčmi z každého tímu. Pri 15 tímoch v oboch konferenciách sa tak do základných 21-členných zoznamov môžu dostať viac ako dvaja kluboví spoluhráči iba v prípade, že ich tak určia fanúšikovia. Na západe sú to prípady Chicaga a Anaheimu, z ktorých do exhibície ako elitnú šestku nominovali po troch hráčoch a tak prvá formácia je "dvojfarebná": Jean-Sebastien Giguere (Anaheim) - Brian Campbell (Chicago), Scott Niedermayer (Anaheim) - Patrick Kane (Chicago), Jonathan Toews (Chicago), Ryan Getzlaf (Anaheim).

Na zostávajúcich 15 "flekov" bolo treba umiestniť hráčov zostávajúcich 13 klubov a po dve miesta sa ušli lídrom konferencie San Jose a Detroitu. Tím červených krídiel je hviezdami priam nabitý, charizmatický obranca Nicklas Lidström nemohol medzi vyvolenými hviezdami chýbať a Hossa mal smolu, že mu na prelome rokov klesla produktivita. V kanadskom bodovaní ho predstihol Pavel Dacjuk a toho aj vybrali.

Švédsky veterán Lidström sa v exhibícii predstaví už po jedenásty raz v kariére a desiatykrát v sérii. Naopak debutovať medzi hokejovými celebritami budú brankár Niklas Bäckström z Minnesoty, obrancovia Dan Boyle zo San Jose a Shea Weber z Nashvillu i útočník Dustin Brown z Los Angeles. Na zoznam 21 hráčov sa nezmestil ani jeden slovenský hokejista, celkovo si účasť z vlaňajška zopakuje 7 hráčov, plus jeden, ktorý bol pred rokom v zostave východu. Nominácia Východnej konferencie bude známa vo štvrtok neskoro večer SEČ.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa nebude hrať v Zápase hviezd