Hossa by sa mal vrátiť na ľad v nedeľu

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: SITA/AP)
TASR|18. dec 2010 o 09:54

Marián Hossa už začal trénovať a do zostavy Chicaga by sa mal vrátiť v nedeľňajšom zápase proti Los Angeles.

CHICAGO. Slovenský hokejový útočník Marián Hossa sa v piatok predstavil na tréningu Chicaga Blackhawks a do hry by mohol zasiahnuť už v nedeľňajšom stretnutí s LA Kings. Spolu s ním sa na ľade objavil aj ďalší dlhodobo zranený kanonier "jastrabov" Patrick Kane.

Obaja hráči, ktorí utrpeli bližšie nešpecifikované zranenia v spodnej časti tela, však ešte vynechali stretnutie v noci na sobotu proti Detroitu Red Wings. "Je to frustrujúce sledovať hokej z posilňovne alebo zo šatne a nemôcť hrať," vyhlásil Hossa, ktorý pauzuje od 29. novembra po zrážke so spoluhráčom Nickom Boyntonom na tréningu. "Ale aj to je časť hry, na ľade nesmiete zájsť priďaleko, aby ste sa opäť nezranili. Návrat na ľad má zmysel až keď ste 100-percentne v poriadku," dodal pre nhl.com.

Hossa počas sobotňajšieho tréningu vyskúša, v akom je stave a podľa toho sa rozhodne, či sa objaví v drese Blackhawks v nedeľňajšom stretnutí pred domácimi divákmi proti Los Angeles Kings.

V návrat v zápase proti "Kings" dúfa aj ďalšia hviezda Chicaga Patrick Kane. "Trochu som dúfal, že by som dnes mohol hrať, ale keď som sa zranil, povedali mi, že liečba bude trvať viac ako tri týždne. Myslím, že ešte len v nedeľu to budú dva týždne, takže som vlastne trochu popredu, ale pre mňa je to akoby som nehral už dva mesiace," uviedol Kane.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa by sa mal vrátiť na ľad v nedeľu