Hopmanov pohár - Na úvod víťazstvo Francúzska nad Taiwanom

SITA|3. jan 2009 o 09:03

V sobotňajšom úvodnom stretnutí na 21. ročníku Hopmanovho pohára tenisových miešaných reprezentačných družstiev pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie.

PERTH. V sobotňajšom úvodnom stretnutí na 21. ročníku Hopmanovho pohára tenisových miešaných reprezentačných družstiev pod hlavičkou Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) v austrálskom Perthe (3. - 9. januára, tvrdý povrch v hale Burswood Dome, dotácia 1 milión AUD) zvíťazilo v základnej B-skupine Francúzsko nad Taiwanom hladko 3:0 bez straty setu.

Alizé Cornetová zdolala Hsieh Su-wei 6:4, 6:4, Gilles Simon si poradil s Lu Jen-hsunom 6:3, 7:6 (6) a Francúzi - už s nezvratným náskokom - nezaváhali ani vo štvorhre.

Osemnásťročná 16. hráčka svetového rebríčka WTA Cornetová pricestovala do dejiska necelých 24 hodín pred zápasom so Hsieh (81. v renkingu), to jej však nebránilo triumfovať z 84 minút. Semifinalista novembrového šanghajského „výberového“ Tennis Masters Cupu Simon, siedmy v počítačovom poradí ATP, preklenul proti 64. mužovi hodnoteni Luovi manko jedného brejku v druhom dejstve a využil svoj druhý mečbal. Záverečný párový zápas bol už iba formalitou.

Zástupcovia krajiny „galského kohúta“ zdolali tohto ázijského protivníka 3:0 aj vlani, vtedy však hrali Tatiana Golovinová a Arnaud Clément. Najlepším doterajším výsledkom Francúzov na týchto neoficiálnych MS tímov je finále 1998, v ktorom Mary Pierceová a Cédric Pioline nestačili na slovenskú dvojicu Karina Habšudová, Karol Kučera.

Dominik Cibulková a Dominik Hrbatý vstúpia do Hopmanovho pohára 2009 v pondelok od 10.00 h SEČ v A-skupine proti trofej obhajujúcim Spojeným štátom americkým (Meghann Shaughnessyová, James Blake). V tejto skupine sú aj domáca Austrália (Casey Dellacquová, Lleyton Hewitt) a Nemecko (Sabine Lisická, Nicolas Kiefer).

V jedinom nedeľňajšom stretnutí si od 2.30 h SEČ v B-skupine zmerajú sily Rusko (Dinara a Marat Safinovci) s Talianskom (Flavia Pennettová, Simone Bolelli).

B-skupina:

FRANCÚZSKO - TAIWAN 3:0

Alizé Cornetová - Hsieh Su-wei 6:4, 6:4

Gilles Simon - Lu Jen-hsun 6:3, 7:6 (6)

Alizé Cornetová, Gilles Simon - Hsieh Su-wei, Lu Jen-hsun 6:4, 7:6 (9)

Tabuľka B-skupiny:

1. Francúzsko 1 1 0 3:0 6:0 2

2. Taiwan 1 0 1 0:3 0:6 0

Rusko a Taliansko ešte nehrali.

Vysvetlivky: za menom krajiny nasleduje počet zápasov, víťazstvá, prehry, skóre z jednotlivých stretnutí, sety a body.

Nedeľňajší program (2.30 h SEČ):

B-skupina:

Rusko (Dinara Safinová, Marat Safin) - Taliansko (Flavia Pennettová, Simone Bolelli)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hopmanov pohár - Na úvod víťazstvo Francúzska nad Taiwanom