Hokejová nedeľa: Pavelec vynechá minimálne dva zápasy

Ondřej Pavelec v bránke Winnipegu Jets.
Ondřej Pavelec v bránke Winnipegu Jets. (Autor: SITA/AP)
SITA|16. mar 2014 o 09:18

Zaujímavé správy o dianí v hokejovom svete u nás aj v zahraničí.

Pavelec je zranený

Český hokejový brankár Ondřej Pavelec vynechá minimálne dva zápasy Winnipegu Jets v zámorskej NHL. V nedeľu proti Dallasu pôjde do bránky Al Montoya. Pavelec sa zranil v dolnej časti tela v prvej tretine piatkového súboja s New York Rangers. O jeho zdravotnom stave nie sú známe bližšie informácie.

Jets prišli v zápase s Rangers aj o útočníka Chrisa Thorburna, ktorý sa zranil v dolnej časti tela pri blokovaní strely Kevina Kleina. Na Pavelecovo miesto povolal Winnipeg z farmy v St. John´s Michaela Hutchinsona. Informácie zverejnil web TSN.

Sýkora ukončil kariéru

Český hokejový útočník Petr Sýkora vo veku 37 rokov definitívne ukončil bohatú hráčsku kariéru. Uviedol to na svojej webstránke denník Sport.

Dvojnásobný víťaz Stanleyho pohára (2000, 2009) a majiteľ dvoch zlatých medailí z majstrovstiev sveta (1999, 2005) naposledy hral v minulej sezóne za švajčiarsky Bern, s ktorým slávil majstrovský titul.

Pred týmto ročníkom ho vábila do svojich služieb Plzeň, ale rozhodol sa, že v českej extralige pokračovať nebude. V súčasnosti sa stará v Brne o malých hokejistov vrátane šesťročného syna Nicholasa.

Sýkora odohral v zámorskej NHL za New Jersey, Anaheim, New York Rangers, Edmonton, Pittsburgh a Minnesotu celkovo 1017 zápasov, s 323 gólmi je piatym najlepším českým strelcom v profiligovej histórii, s 721 bodmi je šiesty v produktivite.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Hokejová nedeľa: Pavelec vynechá minimálne dva zápasy