VIDEO: Bili sa celé päťky. Devils a Rangers sa do seba pustili hneď po buly

Kurtis MacDermid (vľavo) a Matt Rempe v súboji.
Kurtis MacDermid (vľavo) a Matt Rempe v súboji. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|4. apr 2024 o 06:35 (aktualizované 4. apr 2024 o 10:20)

Šimon Nemec zaznamenal nové osobné maximum.

NEW YORK. Päťky, ktoré sa proti sebe postavili pri úvodnom buly zápasu medzi New Yorkom Rangers a New Jersey Devils, nezvyknú naskakovať ako prvé. Teraz však na to bol dôvod.

Hneď po vhodení puku sa odohrala hromadná bitka desiatich ľudí. Nechýbalo veľa a boli by sa do seba pustili aj brankári a tréneri.

Divoký úvod následne predznamenal aj divoký zvyšok stretnutia.

Až štyria hráči na každej strane totiž boli vykázaní z ľadu a ich celkový čas na ľade činil 2 sekundy. Nebola to navyše jediná bitka v emotívnom zápase.

VIDEO: Hromadná bitka medzi New Yorkom Rangers a New Jersey

Rangers viedli po úvodnej tretine 2:0, keď sa presadili Artemij Panarin a Alexis Lafreniere. New Jersey však v druhej stav otočilo zásluhou Ondřeja Paláta, Brendana Smitha a kapitána Nica Hischiera.

Tretia časť však opäť patrila lídrovi Metropolitnej divízii. V 46. minúte vyrovnal Kaapo Kakko a o triumfe 4:3 pre Rangers rozhodol počas presilovej hry Chris Kreider. Rangers kraľujú so 106 bodmi aj celej lige.

V tejto bitke o rieku Hudson si vplyvom udalostí z jej začiatku utvoril nové osobné maximum vo vyťažovanosti Šimon Nemec. Na ľade totiž pri absencii spoluhráčov strávil 26 minút a 23 sekúnd. Zaznamenal plusku a bodyček.

"Po vydarenom úvode sme upustili od našej hry a prehrávali 2:3, no výkon v tretej tretine sa mi veľmi páčil. Najmä spôsob, akým sme na nepriaznivý stav zareagovali," uviedol Peter Laviolette, tréner Rangers.

Tatar si play-off nezahrá

Do zostavy Seattlu sa vrátil Tomáš Tatar. Slovenský veterán však nepomohol zvrátiť krutý osud. Kraken definitívne vypadli z boja o play-off. Na ľade v Los Angeles prehrali 2:5, hetrik strelil Trevor Moore.

Pre Kraken to je tretia sezóna v NHL a do vyraďovacej časti sa im podarilo postúpiť len v predchádzajúcom ročníku. Hráčom z Los Angeles patrí priebežne patrí druhá voľná karta a pred St. Louis Blues majú päťbodový náskok.

"Sme sklamaní. Veľa z našich plánov zostalo iba v šatni," povedal Dave Hakstol.

Tatar si štatistiky nerozšíril. Odohral 10 minút a 37 sekúnd, bol pri dvoch inkasovaných góloch mužstva a raz vystrelil na bránku.

Tampa Bay s Erikom Černákom v zostave zdolala Toronto 4:1. Černák odohral 23 minút a 42 sekúnd so ziskom plusky, štyroch bodyčekov a dvoch blokov. Rodák z Košíc bol druhý najvyťažovanejší hráč tímu.

Slováci v NHL - kanadské bodovanie

Poradie

Meno

Klub

Zápasy

Góly

Asistencie

Body

+/-

1.

Juraj Slafkovský

Montreal

82

20

30

50

-19

2.

Tomáš Tatar

Seattle

70

9

15

24

+8

3.

Martin Pospíšil

Calgary

63

8

16

24

+14

O výhru sa tromi asistenciami pričinil Nikita Kučerov. Stal sa prvým hráčom v sezóne, ktorý pozbieral 130 bodov a navyše tak ustanovil svoje vlastné i klubové maximum v počte bodov hráča v jednom ročníku.

"Samozrejme, viem, že je to nový rekord. Je to fajn pocit a o to lepší, že sme vyhrali. Som šťastný. Držali sme sa nášho herného plánu a našli sme spôsob, ako získať dva body," uviedol Kučerov pre oficiálnu stránku NHL.

Oettinger vymazal aj Edmonton

Jediným strelcom Toronta proti Tampe Bay bol Auston Matthews. Pokračuje v zveľaďovaní stanoveného rekordu, bol to už jeho 63. presný zásah v sezóne.

Novým klubovým rekordom sa môžu pochváliť aj Dallas Stars. Zvíťazili nad Edmontonom 5:0 a natiahli víťaznú sériu už na osem stretnutí.

Jake Oettinger predviedol 35 úspešných zákrokov, zaznamenal tretie čisté konto v sezóne a desiate v profiligovej kariére. Oettinger neinkasoval ani v predchádzajúcom stretnutí proti Seattlu.

Radek Faksa mal bilanciu 1+2, Wyatt Johnston a Sam Steel dosiahli zhodne gól a asistenciu a Craig Smith mal dve asistencie. Stars vyšla najlepšie druhá polovica prostrednej časti, keď počas 5:48 minúty strelili štyri góly.

"Majú skvelý tím, ale my sme hrali naozaj dobre. Chlapci odviedli skvelú prácu v defenzíve a nedovolili im ukázať svoju silu," povedal Oettinger.

NHL - základná časť - 4. apríl:


NY Rangers - New Jersey 4:3 (2:0, 0:3, 2:0)

Góly: 10. Panarin (Lafrenière, Fox), 19. Lafrenière (Wennberg, Roslovic), 46. Kakko, 56. Kreider (Fox, Panarin) – 23. Palát (J. Hughes, L. Hughes), 30. B. Smith (Bratt, Meier), 32. Hischier (Bratt)

Brankári: Šesťorkin 17/20 - Kähkönen 37/41

/Šimon Nemec (New Jersey) odohral 26 minút a 23 sekúnd. zaznamenal plusový bod a bodyček/


Toronto - Tampa Bay 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)

Góly: 19. Matthews (Rielly, Tavares) – 11. Hedman (Kučerov, Hagel), 23. Point (Kučerov, Duclair), 29. Stamkos (Hagel, H. Fleury), 55. Paul (D. Raddysh, Kučerov)

Brankári: Woll 21/25 - Vasilevskij 28/29

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 23 minút a 42 sekúnd so ziskom plusky, štyroch bodyčekov a dvoch blokov/


Dallas - Edmonton 5:0 (1:0, 4:0, 0:0)

Góly: 3. Faksa (Steel, Cr. Smith), 34. Seguin (Heiskanen, J. Robertson), 37. W. Johnston (Harley, Faksa), 39. Benn (Stankoven, W. Johnston), 40. Steel (Faksa)

Brankári: Oettinger 35/35 - Pickard 27/32


Los Angeles - Seattle 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Góly: 10. Kempe (Arvidsson, Fiala), 28. Moore (M. Roy, Dubois), 32. Moore (Dubois, Arvidsson), 51. Fiala (Lizotte), 57. Moore (Dubois) – 46. Burakovsky (Bjorkstrand, McCann), 52. Dumoulin (Gourde, B. Tanev)

Brankári: Talbot 21/23 - Grubauer 22/27

/Tomáš Tatar (Seattle) odohral 10 minút a 37 sekúnd, pripísal si dve mínusky a strelu na bránku/


Arizona - Vancouver 1:2 (0:0, 0:1, 1:1)

Góly: 51. Guenther (Kerfoot, Keller) – 30. Q. Hughes (J. Miller, E. Pettersson), 59. Garland (Q. Hughes, Hronek)

Brankári: Ingram 31/33 - Silovs 22/23


Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Bili sa celé päťky. Devils a Rangers sa do seba pustili hneď po buly