Ďalšia veľká výmena v NHL. Tarasenko sa sťahuje do New Yorku

William Karlsson z Vegas (vľavo) a Vladimir Tarasenko zo St. Louis.
William Karlsson z Vegas (vľavo) a Vladimir Tarasenko zo St. Louis. (Zdroj: SITA/AP)
Oh my Hockey|9. feb 2023 o 21:10

New York Rangers získali ruského útočníka zo St. Louis.

NEW YORK, ST. LOUIS. St. Louis Blues vymenili ruského hokejového útočníka Vladimira Tarasenka do New Yorku Rangers.

Spolu s ním sa na Manhattan sťahuje aj fínsky obranca Niko Mikkola.

Výmenou do St. Louis putuje voľba v prvom kole draftu 2023, voľba v štvrtom kole draftu 2023, útočník Sammy Blais a obranca Hunter Skinner. Blues si zároveň ponechajú 50 percent Tarasenkovho platu.

Tridsaťjedenročný Tarasenko doteraz v NHL pôsobil len v organizácii St. Louis, ktorí si ho vybrali zo 16. miesta v prvom kole draftu 2010.

Krídelník má v NHL bilanciu 644 zápasov a 553 bodov (262+291). V roku 2019 vyhral Stanley pohár po výhre nad Bostonom Bruins.

Minulá sezóna 2021/22 bola pre neho najproduktívnejšou v NHL, získal 82 bodov v 79 zápasoch. V prebiehajúcom ročníku má na konte 29 bodov po 38 stretnutiach. Zúčastnil sa aj nedávneho All-star víkendu.

Na konci tejto sezóny mu vyprší osemročná zmluva v hodnote 7,5 miliónov ročne a ak dovtedy nepodpíše zmluvu, stane sa neobmedzeným voľným hráčom.

Defenzívu Rangers vystuží Mikkola, ktorý v NHL stihol odohrať 139 zápasov so ziskom 20 bodov. Kvôli jeho zisku klub umiestnil na waivers listinu Čecha Libora Hájeka.

Do St. Louis sa vracia Sammy Blais, odkiaľ ho pred dvoma rokmi vymenili do New Yorku. Jeho pôsobenie pri "jazdcoch" ovplyvnilo zranenie.

Odohral za nich len 54 duelov bez streleného gólu a s deviatimi asistenciami. V tejto sezóne má po 40 zápasoch päť bodov.

Dvadsaťjedenročný Hunter Skinner na svoj debut v profilige čaká. V súčasnej sezóne nastupoval vo farmárskej AHL a ECHL.

Voľba v prvom kole, ktorú získalo St. Louis, je podmienečná. Rangers totiž vlastnia aj voľbu Dallasu. Blues získajú neskorší z týchto dvoch výberov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalšia veľká výmena v NHL. Tarasenko sa sťahuje do New Yorku