Nenávistný zápas rivalov. Marchand sa pobil, Hoffman dostal krosček do tváre

Charlie Coyle a Michael Pezzetta v zápase Boston Bruins - Montreal Canadiens.
Charlie Coyle a Michael Pezzetta v zápase Boston Bruins - Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|24. mar 2023 o 07:08

Duel medzi Bostonom a Montrealom poznačili päste i krv.

BOSTON. Derby medzi Bostonom a Montrealom v TD Garden bolo v noci zo štvrtka na piatok plné emócií. Odvekí rivali si nič nedarovali.

V zápase sme videli aj množstvo skvelých hokejových momentov. David Pastrňák prispel k výhre "medveďov" 49. gólom v sezóne a utvoril si nové osobné maximum.

Stretnutie však poznačili aj päste a krv.

Odštartoval to forvard Habs Rem Pitlick. V ôsmej minúte stretnutia zložil na zem bodyčekom Patricea Bergerona. Kapitána Bruins fyzicky dohral, hoci puk bol dávno mimo moci klubovej legendy.

To sa nepáčilo Bradovi Marchandovi. Okamžite trielil za Pitlickom a pred bránou kanadského tímu sa s ním pobil.

VIDEO: Marchand pomstil bodyček na Bergerona

"Nebudeš nášho kapitána bodyčekovať takýmto spôsobom. Bol to bodyček, ktorý prišiel o tri sekundy neskôr. Som spokojný s tým, že vďaka Marchandovi musel zaplatiť za to, čo spravil," vyjadril sa kouč Bruins Jim Montgomery.

Ani jeho zverenci však nehrali v rukavičkách, o čom svedčí moment z osemnástej minúty. A. J. Greer si od rozhodcov vyslúžil trest na päť minút a do konca zápasu.

Pred vhadzovaním totiž napadol Mikea Hoffmana. Súperovho útočníka krosčekoval do tváre a on začal v dôsledku toho krvácať a odišiel do šatne.

"Bola to špinavosť," zhodnotil situáciu kapitán Habs Nick Suzuki.

VIDEO: Krosček Greera do tváre Hoffmana

Bruins napokon podľa očakávaní zdolali outsidera 4:2. Góly si podelili štyria strelci - Bertuzzi, DeBrusk, Pastrňák a Krejčí. Za Montreal skórovali Suzuki a Dach.

Najvýstižnejšie zhodnotil derby po záverečnej siréne Pastrňák. "Tieto zápasy proti Montrealu sa mi nikdy nezunujú," vyhlásil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nenávistný zápas rivalov. Marchand sa pobil, Hoffman dostal krosček do tváre