Rekord Bondru je vyrovnaný. Postarala sa o to nová hviezda Buffala

Tage Thompson.
Tage Thompson. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|8. dec 2022 o 07:15

Tage Thompson zažíva vydarený štart do sezóny.

BUFFALO. Tage Thompson vyrovnal zaujímavý rekord. V prvej tretine duelu proti Columbusu strelil štyri zo šiestich gólov Buffala, ktoré nad "modrokabítnikmi" vyhralo 9:4.

Thompson vyrovnal historický rekord NHL. Štyri presné zásahy v úvodnom dejstve nastrieľali v celej histórii súťaže pred ním iba Peter Bondra (1994), Grant Mulvey (1982) a Joe Malone (1921).

Potreboval na to 16 minút a 40 sekúnd. Rýchlejším tempom skóroval zo spomínaných iba Malone, jedna z prvých hokejových hviezd v dejinách. Ten to vo februári 1921 dokázal v drese Hamiltonu Tigers za osem minút a 45 sekúnd.

VIDEO: Štyri góly Tagea Thompsona v prvej tretine

Thompson pridal aj asistenciu. V prvej tretine za ostatných štyridsať rokov nazbieral viac ako päť bodov len Mika Zibanejad v roku 2021.

Thompson prekonal brankára Blue Jackets ešte raz, konkrétne v čase 36:07. S piatimi gólmi vyrovnal rekord organizácie, ktorý drží Dave Andreychuk. Ten nastrieľal päť gólov v jednom dueli vo februári 1986.

Zároveň je iba tretím rodákom z USA v histórii s piatimi gólmi v zápase. Pred ním to dokázali Mark Pavelich (1983) a Mickey Roach (1920).

"Je to pocit zadosťučinenia. Chce to roky driny, aby ste dosiahli takéto výsledky. Je to skvelý pocit a po takejto odmene ste ešte hladnejší," vyjadril sa šťastný ostrostrelec.

Prežíva vydarený štart do sezóny. Po 26 dueloch má na konte 40 (21+19) bodov. Je tretí v tabuľke strelcov a štvrtý v kanadskom bodovaní.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rekord Bondru je vyrovnaný. Postarala sa o to nová hviezda Buffala