Najmladší slovanista nie je s tímom v šatni. Má vlastnú

Alex Šotek oslavuje gól v zápase so Zvolenom.
Alex Šotek oslavuje gól v zápase so Zvolenom. (Autor: TASR/Martin Baumann)
Stanislav Benčat|11. dec 2021 o 00:30

Slovan natiahol víťaznú šnúru na 9 zápasov.

BRATISLAVA. Výborný zápas. Škoda, že tu nemohli byť ľudia, zhodli sa pri hodnotení duelu Slovan – Zvolen tréneri Peter Oremus a Róbert Döme. Líder tabuľky zdolal majstra 5:3 a vyhral už deviaty zápas za sebou.

Stredoslováci to pritom na belasých dlhodobo vedia. V kalendárnom roku 2021 sa tieto tímy stretli desiatykrát. Zvolen vyhral osem, raz prehral po predĺžení. Až teraz teda prišla výhra bratislavského tímu v riadnom hracom čase.

„Na naše pomery sme začali zle. Po väčšine nás zdobí korčuľovanie, akoby sme boli rozospatí. Možno sme si mysleli, že Slovan má z nás až prílišný rešpekt, keďže sa nám proti nemu v poslednom čase darilo.

Až v tretej tretine sme sa nakopli k lepšiemu výkonu. Veľká škoda gólu na 2:4 v presilovke, nebyť jeho verím, že uhráme minimálne remízu,“ konštatoval 19-ročný Maroš Jedlička, ktorý strelil druhý gól svojho mužstva.

Mladý útočník ešte odcestoval s tímom naspäť do Zvolena, no hneď ráno sa presunie do Piešťan, aby sa pripojil k reprezentácii do 20 rokov v príprave pred blížiacim sa šampionátom.

V zápase sa gólovo presadil aj ešte mladší hráč. Gólový film duelu otvoril v 9. minúte ešte len 17-ročný Alex Šotek. Pre hráča Slovana to bol druhý gól v sezóne.

„Teší ma, že mi to znova padlo. Nakorčuľoval som si do voľného priestoru, Michal Sersen mi to pekne prihral. Na mne bolo už len zakončiť. Je úžasné hrať po boku takých skvelých hráčov, akí sú v Slovane. Pred sezónou som na to ani nepomyslel,“ priznal rodák z Popradu.

Alex Šotek oslavuje gól so spoluhráčmi.
Alex Šotek oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: TASR/Martin Baumann)

Mladý útočník je v tejto sezóne na roztrhanie. Hral už za Poprad, hosťoval v Leviciach, nastúpil na zápasy slovenskej osemnástky, za béčko Slovana – Modré Krídla a aj seniorský tím.

Zaujímavosťou je, že sa nechystá na zápas v kabíne áčka, ale do výstroja sa oblieka v dorasteneckej šatni.

„Nie je tam pre mňa miesto. Verím, že sa ta čoskoro presťahujem a kustód mi nájde nejaké. Počas mítingov som samozrejme tam, ale prezliekam sa v dorasteneckej,“ povedal s úsmevom.

Dobrú náladu mal aj Brant Harris. Jeho mužstvo vyhralo, Kanaďan strelil gól, čím oslávil narodenie dcéry Rowan. Tá prišla na tento svet necelých 24 hodín pred zápasom.

Brant Harris s manželkou Brittany a dcérkou Rowan.
Brant Harris s manželkou Brittany a dcérkou Rowan. (Autor: Archív B.H.)

„Maličká sa narodila večer o deviatej, okolo polnoci som odišiel z pôrodnice a šiel sa trochu vyspať.

Keďže najbližšie tri dni nemôžem pre covid nariadenia ísť za rodinou do pôrodnice, mal som veľa voľného času, tak som šiel rovno na zápas a chcel pomôcť chlapcom potiahnuť víťaznú šnúru. No a ešte som aj skóroval. Veľký gól pre mňa aj mužstvo,“ povedal Harris.

Slovan si upevnil prvé miesto v tabuľke. Pred Zvolenom má náskok už 10 bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Najmladší slovanista nie je s tímom v šatni. Má vlastnú