Toľko hviezd z NHL sme dlho nemali. Cehlárik verí, že Slovensko bude mať na MS silný tím

Peter Cehlárik počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie
Fotogaléria (15)
Peter Cehlárik počas zrazu slovenskej hokejovej reprezentácie (Autor: TASR)
TASR|23. apr 2024 o 18:06

Peter Cehlárik sa teší na prípravné zápasy proti Česku.

BRATISLAVA. Kvalita kádra slovenských hokejistov naberá pred štartom MS v Česku (10. - 26. mája) na kvalite.

V utorok sa na zraze objavili aj Peter Cehlárik a Marek Hrivík, ktorého ešte limituje zranenie. O týždeň sa k tímu pripoja aj hráči z NHL a Cehlárik verí, že na šampionáte budú mať Slováci silný tím.

Fotogaléria zo zrazu slovenských hokejistov v príprave na MS 2024

Dvadsaťosemročný krídelník sa teší na zápasy proti Česku, ktoré odohrajú Slováci v piatok v Trenčíne a v sobotu v Bratislave.

"Minulý pondelok som bol na ľade aj s Marekom. Som plný energie a teším sa. Sám sa potrebujem dostať do kondície a verím, že mi pomôžu tieto zápasy."

Hrivík zrejme oba duely vynechá. "Trénovali sme spolu a asi ho to ešte limituje, ale máme ešte dosť času. Neviem, aké to je vážne," dodal Cehlárik na adresu spoluhráča.

VIDEO: Sukeľ, Kudrna, Hrivík a Cehlárik hovoria o príprave na MS

Po zápasoch s Čechmi sa k tímu pripojí pätica Juraj Slafkovský, Šimon Nemec, Pavol Regenda, Tomáš Tatar a Martin Pospíšil.

"Veľmi ma to teší, lebo sme nemali dlho toľko hviezd z NHL. Každý tím na turnaji bude mať to najlepšie a teším sa na to. Teší ma, že chalani sú zdraví a že majú záujem prísť. Každý jeden má veľkú kvalitu a verím, že budeme mať silný tím na MS," dodal Cehlárik.

Zvedavý je najmä na mladíkov Nemca a Slafkovského: "Neboli sme dlhšie spolu a nie sme ani v takom častom kontakte, som zvedavý na nich ako vyzerajú."

Hráči z NHL by mali nastúpiť v zápase v Žiline proti Poľsku, teda v Cehlárikovom rodnom meste.

"Teším sa, že Vlci postúpili do extraligy. Ale som rád, že budeme v Žiline aj trénovať v týždni a bude to zábava hrať doma tak ako vlani."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2024»Toľko hviezd z NHL sme dlho nemali. Cehlárik verí, že Slovensko bude mať na MS silný tím