Kane sa nezľakol zdravotných problémov: Hlavný dôvod je moja vášeň pre hokej

Patrick Kane v drese Detroitu Red Wings.
Patrick Kane v drese Detroitu Red Wings. (Autor: Facebook Detroit Red Wings)
Oh my Hockey|29. nov 2023 o 21:05

Patrick Kane absolvoval prvú tlačovú konferenciu po podpise zmluvy s Detroitom Red Wings.

DETROIT. Patrick Kane ukončil čakanie a v utorok podpísal kontrakt s klubom Detroit Red Wings. Ide o jeho tretie pôsobisko v severoamerickej NHL.

S vedením sa dohodol na ročnej zmluve vo výške 2,75 mil. dolárov. Ako povedal počas prvej tlačovej konferencie, doviedlo ho sem niekoľko faktorov.

"Alex (DeBrincat) bol jedným z mnohých dôvodov. V Chicagu sme si našli skvelú chémiu na ľade a okrem toho sme sa stali výbornými priateľmi," hovorí o opätovnom spojení kedysi produktívneho dua.

"Celkovo sa mi páči, kam smeruje tento tím. Verím, že tu budujú úspech a rád by som bol toho súčasťou. Už teraz sa nachádzajú na postupových priečkach a hrajú výborne. Rád by som tu naskočil a hneď pomohol. Je to skvelá organizácia, na ktorej čele stojí jeden z najlepších hokejistov v histórii."

S podpisom zmluvy čakal do novembra. Zotavoval sa z náročnej operácie bedrového kĺbu a maródku zvládol rýchlejšie než sa čakalo.

"Oproti vlaňajšku sa cítim oveľa lepšie. Môžem zaťažovať pravú nohu a celkovo lepšie pracovať s vlastnou váhou. Môj pohyb do strán sa zlepšil. Mám pocit, že som v dobrej pozícii. Neviem, ako dlho mi potrvá vrátiť sa do tempa NHL, ale dúfam, že je to otázka pár zápasov," povedal.

Nevedno, kedy odohrá prvý zápas za Red Wings. Pravdepodobne by sa tak mohlo stať budúci týždeň na ľade rodného Buffala. Môže hrať bez obmedzení čo sa týka kontaktov, ale pred súťažným debutom si chce byť istý, že stíha rýchlostne.

Cíti, že v Detroite bude pod tlakom: "Cítil som, že potrebujem byť na mieste, ktoré žije hokejom. Chcem byť dôvodom, pre ktorý v tomto meste zavládne radosť."

S klubmi s bohatou históriou má skúsenosť. Pätnásť a pol roka pôsobil v Chicagu Blackhawks a koniec sezóny 2022/23 odohral v New Yorku Rangers. Hráva teda výhradne za organizácie patriace do pôvodnej šestky.

Od Nicka Cotsoniku z NHL.com dostal zaujímavú otázku. Pýtal sa, čo ho motivuje pokračovať napriek zdravotným problémom, keď už v kariére vyhral tri tituly a množstvo individuálnych trofejí.

"Hlavný dôvod je asi moja vášeň pre hokej. Stále chcem hrať. Zároveň cítim, že mám ešte tímu čo dať. Na ľade sa cítim dobre.

Dlho som rozmýšľal, aby som urobil správne rozhodnutie, či si prejsť operáciou. Lekári mi povedali, že po nej budem schopný znova využívať svaly, ktoré moje telo už nepoužívalo. Navyše som dostal spätnú väzbu, že pre môj bedrový kĺb zrejme nebudem musieť končiť kariéru. Potešilo ma to. Teraz chcem pokračovať v progrese."

Tridsaťpäťročný americký útočník získal v kariére tri Stanley Cupy, všetky ako hráč Chicaga v rokoch 2010, 2013 a 2015. Z individuálnych ocenení má v zbierke Hart Trophy, Art Ross Trophy, Conn Smythe Trophy, Calder Trophy i Ted Lindsay Award.

V lige odohral 1180 stretnutí so ziskom 1237 bodov za 451 gólov a 786 asistencií. V klubových dejinách Blackhawks je produktívnejší ako on iba Stan Mikita a z Američanov pozbierali viac bodov v NHL iba Brett Hull a Mike Modano.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Kane sa nezľakol zdravotných problémov: Hlavný dôvod je moja vášeň pre hokej