Šéf Trenčanov si prežil drámu i nervy: Náš štadión bude jeden z najkrajších

Miloš Radosa počas rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru.

Šéf Trenčanov si prežil drámu i nervy: Náš štadión bude jeden z najkrajších

Miloš Radosa počas rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Miloš Radosa počas rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru.
Miloš Radosa počas rekonštrukcie Zimného štadióna Pavla Demitru. (Autor: TASR - Radovan Stoklasa)
Patrik Fotta|21. jan 2023 o 21:00

Hokejistom Trenčína vzrástli náklady o desiatky tisíc eur.

Takmer polovicu sezóny odohrali výhradne na súperových klziskách. Veľká rekonštrukcia Zimného štadióna Pavla Demitru v Trenčíne sa chýli ku koncu.

Prvý domáci zápas na zrekonštruovanom štadióne, ktorý bude podľa prezidenta Dukly Trenčín MILOŠA RADOSU jeden z najkrajších a najmodernejších na Slovensku, odohrajú trenčianski hokejisti 15. februára.

Šéf trenčianskych hokejistov v rozhovore pre Sportnet prezradil, o koľko vzrástli náklady klubu v súvislosti s rekonštrukciou, ktorú financovalo mesto Trenčín, čo bude na štadióne nové aj ako prežíval náročné obdobie, keď sa tímu nedarilo a vedeniu ponúkol svoju funkciu.

Rekonštrukcia štadióna v Trenčíne je vo finálnej fáze. Aké práce aktuálne prebiehajú?

Dokončujú sa práce na streche. Tá by mala byť už cez víkend definitívne uzavretá zvnútra. Ak by aj náhodou prišli snehové či silné dažďové zrážky, nemalo by to mať negatívny vplyv. Ostane dokončiť rôzne detaily, ktoré sa dajú postupne dorábať najbližší mesiac.

Finišuje sa s prácami na osvetlení i vzduchotechnike a v najbližších dňoch je v pláne zavesenie novej multimediálnej kocky nad ľad. S chladením by sme chceli začať 27. januára a v úvode februára už chceme mať hotový ľad.

Ak všetko prebehne hladko, chceme stihnúť kolaudáciu do 13. februára tak, aby sme pätnásteho mohli hrať zápas s Novými Zámkami. Je to veľmi reálny predpoklad a momentálne so žiadnym iným ani nepracujeme.

Poslednou etapou bude opláštenie štadióna. To je niečo, čo sa bude realizovať najneskôr do konca roka. Nijako by to nemalo ovplyvniť prevádzku štadióna.

Miloš Radosa.
Miloš Radosa. (Autor: TASR)

V čom znamenala rekonštrukcia pre klub najväčšiu výzvu?

Ekonomicky nás to nesmierne oslabilo oproti ostatným tímom. Nemali sme príjem zo vstupného, ale nebudeme pre to nariekať.

Prišlo to pre nás v zlom čase. Predošlé dve sezóny boli poznačené pandémiou a kluby sa museli vyrovnať s veľkými ekonomickými problémami.

Na druhej strane sa ale teším, že budeme mať krásny zrekonštruovaný štadión. So stavbyvedúcim som bol často v kontakte, keďže štadión veľmi dobre poznám.

Odprezentoval som naše požiadavky a postrehy. Spolupráca funguje výborne a už sa všetci tešíme na to, keď sa vrátime domov.

Spomenuli ste ekonomické oslabenie. Ako veľmi ste rekonštrukciu pocítili z finančného hľadiska?

Klesli nám výnosy a narástli náklady na cestovanie. Od decembra hráme domáce zápasy v Dubnici nad Váhom, kde taktiež musíme na zápasy cestovať.

Niečím podobným si prešla v nedávnej minulosti Banská Bystrica, keď si tiež rekonštruovali svoj zimák. Človek pre to musí aj niečo obetovať. Som presvedčený, že náš štadión by sa mohol stať jedným z najkrajších na Slovensku.

Viete náklady v aktuálnej sezóne aj konkretizovať?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Šéf Trenčanov si prežil drámu i nervy: Náš štadión bude jeden z najkrajších