Problémy so srdcom ho mohli stáť život. Kariéru končí mladý Slafkovského spoluhráč

Mikael Hakkarainen
Mikael Hakkarainen (Autor: Twitter / Rockford IceHogs)
Oh my Hockey|6. sep 2022 o 06:57

Mikael Hakkarainen bol kedysi talentom Chicaga Blackhawks.

TURKU. Mikael Hakkarainen oznámil v 24 rokoch koniec profesionálnej hokejovej kariéry. Informáciu priniesol portál jatkoaika.com.

Fínsky útočník trpí kardiomyopatiou. Ide o progresívne ochorenie srdcového svalu, zvyčajne jeho oslabenie. Srdce nedokáže pumpovať krv do celého tela tak, ako by malo.

Hakkarainen uviedol, že predtým, ako sa nakazil ochorením Covid-19, nemal nijaké zdravotné problémy podobného druhu.

"Znamená to, že mám vyššie riziko, že počas hrania dostanem infarkt, špeciálne pri fyzických kontaktoch," objasnil. "Je pravda, že ak by som sa rozhodol pokračovať, našiel by som si miesto, kde hrať, ale so zdravím nechcem hazardovať."

Hakkarainena draftovali Chicago Blackhawks v roku 2018 v piatom kole. Po vydarenom pôsobení v juniorskej USHL dostal od klubu pred sezónou 2019/20 trojročnú nováčikovskú zmluvu.

Na seniorskom leveli sa mu príliš nedarilo, a tak bol vytrejdovaný do Vegas Golden Knights za brankára Marca-André Fleuryho. Nová organizácia s ním ale nepočítala a 19. augusta 2021 zrušila jeho kontrakt.

V poslednom ročníku hral ako v druhej najvyššej švédskej súťaži, tak vo Fínsku v drese TPS Turku. Tam zaznamenal jeden štart v Liige a štyri v hokejovej Lige majstrov.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Problémy so srdcom ho mohli stáť život. Kariéru končí mladý Slafkovského spoluhráč