Slovanu hrozí dvanásť rokov starý scenár. Pardavý: V kabíne sa nedeje nič, nejde nám to

Radosť hráčov Michaloviec po treťom góle.
Radosť hráčov Michaloviec po treťom góle. (Autor: Reprofoto Tipos extraliga)
Laura Bérešová|23. mar 2023 o 00:40

Michalovce vedú vo štvrťfinále play off nad obhajcom 3:1.

MICHALOVCE. Kde berú energiu?

Hokejisti Michaloviec píšu zatiaľ najzaujímavejší príbeh play off Tipos extraligy. V stredu odohrali deviaty zápas v priebehu pätnástich dní.

Zdolali Slovan Bratislava 3:1, rovnakým skóre vedú aj v sérii proti obhajcovi titulu a do hlavného mesta pocestujú s mečbalom.

Východniari majú na dosah jednu z najväčších senzácií v histórii play off, vedia, že sú blízko, ale zároveň ešte veľmi ďaleko.

Vo štvrtom zápase sa domáci dlho nevedeli chytiť. Inkasovali už v úvode prvej tretiny a nedokázali naň odpovedať.

Naopak, druhý gól hostí bol na spadnutie, ale brankár Stanislav Škorvánek predviedol ďalší skvelý výkon a umožnil spoluhráčom, aby sa nadýchli k obratu.

Dvoma gólmi na začiatku tretej tretiny otočili skóre a výhru pečatili do prázdnej bránky pri súperovej hre bez brankára. 

Škorvánek: Stálo pri mne šťastie

"Chytili sme sa v závere druhej tretiny. Chalani ožili na striedačke, začali si veriť, že môžu vyhrať. Po dvoch góloch už sme boli v laufe. Hrali sme obetavo, s množstvom zblokovaných striel. Chýba nám posledný krok, ale stále sa musíme držať pri zemi," hodnotil zápas michalovský kouč Peter Kudelka.

Zopakoval, čo sú najväčšie devízy jeho mužstva v play off: "Výborná partia a odhodlanie. Užívame si každý spoločný deň. Chalani si doprajú, pomáhajú si, vrhajú sa do striel." 

Brankár Škorvánek vytiahol viacero výnimočných zákrokov, napríklad za stavu 2:1, keď sa puk po Takáčovom zakončení už kĺzal do bránky, no michalovský brankár akoby to cítil.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovanu hrozí dvanásť rokov starý scenár. Pardavý: V kabíne sa nedeje nič, nejde nám to