Kto zastaví Košice? Spišiaci to nedokázali ani s Martinom Bakošom, dal si jeden bod z desiatich

Martin Bakoš.
Martin Bakoš. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|25. nov 2023 o 08:15

V 20. kole nastala zmena na pozícii lídra.

KOŠICE. Majstrovské retro dresy z úspešných osemdesiatych rokov minulého storočia, herná fazóna pripomínajúca záver minulej majstrovskej sezóny a takmer plná Steel aréna.

Po súboji o prvé miesto v tabuľke medzi obhajcom titulu z Košíc a už bývalým lídrom zo Spišskej Novej Vsi sa natíska otázka: Kto zastaví Košice?

Oceliarom chýba už len jediné víťazstvo za tri body, aby vyrovnali sériu zo záveru základnej časti z vlaňajška.

Vtedy ich osem výhier v rade katapultovalo na prvé miesto pred play-off a odštartovalo cestu za dlho očakávaným titulkom.

Zastaviť ich nedokázala ani Spišská Nová Ves, ktorá bola pred vyše mesiacom posledným tímom, ktorý dokázal Košice poraziť v riadnom hracom čase.

Šimun sa bude vyhýbať Deylovi

Po prvej tretine, keď dominovali defenzívy a obe mužstvá vyslali na bránku len po päť striel, sa zápas rozbehol v druhej časti úvodným gólom Spišiakov, na ktorý Košičania odpovedali za necelú minútu a ešte pred druhou prestávkou strhli vedenie na svoju stranu.

„Vôbec to nebol jednoduchý zápas, mali sme aj trochu šťastia a opäť nás podržal Riči (brankár Riečický). Po našom treťom góle sa im to trochu rozsypalo, ale určite to nebolo tak, že sme ich nejako brutálne prehrávali.

Mali sme zápas pod kontrolou, ale aj oni mali svoje šance. Bol to vyrovnaný zápas s trochu lepšou našou koncovkou,“ hodnotil zápas center Eduard Šimun, ktorý svojim prvým gólom sezóny poslal v tretej tretine Košice do dvojgólového vedenia, čo sa napokon ukázalo ako zlomový moment zápasu.

Ako priznal na dvadsaťzápasové čakanie na gól nebol zvyknutý. „Neprišiel som sem na to, aby som strieľal góly a rozhodoval zápasy. Samozrejme, že ma gól potešil, ale mám v mužstve trochu iné úlohy.

Som si toho vedomý a tak som si na seba ani nevytváral nejaký silný tlak. Prišlo to a možno sa to rozbehne,“ dodal Šimun, ktorý sa bude snažiť vyhnúť pokladníkovi šatne Radkovi Deylovi. „Už sa mi to uňho zbiera,“ pousmial sa.

Gólová radosť hráčov Košíc v zápase 20. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Spišská Nová Ves.
Gólová radosť hráčov Košíc v zápase 20. kola hokejovej Tipos extraligy HC Košice – HK Spišská Nová Ves. (Autor: TASR)

Ovácie pre kapitána

Záver zápasu priniesol ešte dva góly Košíc, ale aj veľké ovácie pre kapitána Michala Chovana, ktorý vo štvrtok oslávil 36. narodeniny.

Ďalšie trojbodové víťazstvo bolo preňho podľa vlastných slov pekným darčekom a po zápase si užíval skandovanie svojho mena fanúšikmi.

„Ďakujem im, bolo to veľmi pekné. Zvládnutý zápas o prvé miesto v takejto výbornej atmosfére je pekný darček,“ neskrýval skúsený útočník po zápase spokojnosť.

Ako dodal, už veľmi nerieši to, že by bol peknou čerešničkou na torte aj gól. „Je super, že Edo Šimun dal svoj prvý v sezóne, aspoň niečo zaplatí,“ tešil sa Chovan.

Pred mesiacom boli Košičania dosť ďaleko od prvého miesta tabuľky. „Sme tam kde potrebujeme byť. Verím, že sa tam zdržíme čo najdlhšie. Tak ako vlani, aj teraz verím tomuto mužstvu a verím, že rovnako ako v minulej sezóne urobíme dobrú sezónu,“ dodal Chovan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kto zastaví Košice? Spišiaci to nedokázali ani s Martinom Bakošom, dal si jeden bod z desiatich