Košice stále hľadajú urazenú šťastenu, Michalovce uzavreli víťazný kruh

Fotka zo zápasu HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce.

Košice stále hľadajú urazenú šťastenu, Michalovce uzavreli víťazný kruh

Fotogaléria (14)
Fotka zo zápasu HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
Fotka zo zápasu HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce.
Fotogaléria (14)
Fotka zo zápasu HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce. (Autor: TASR)
Svjatoslav Dohovič|23. dec 2023 o 11:35

Majster prehral už siedmy zápas v rade.

KOŠICE. Ani po reprezentačnej prestávke sa hokejistom majstrovských Košíc nedarí zvrátiť sériu prehier. Vo výbornom východniarskom derby prehrali v prvom zo sviatočných regionálnych kôl s rozbehnutými Michalovcami.

Na domácom ľade nedokázali zmazať dvojgólové manko po dvoch využitých michalovských presilovkách z úvodu zápasu.

Potom síce svojho súpera výrazne prestrieľali v pomere 42:15, ale výborne chytajúceho Stanislava Škorvánka v michalovskej bránke dokázali prekonať len jediný raz, keď Brett Pollock rovnako v presilovke v druhej tretine znížil.

Zápasu nechýbal tradičný náboj derby súbojov, niekoľko šarvátok, poriadne vyťažená trestná lavica.

„Dnes to bol náš najlepší zápas v tejto sezóne. Hrali sme s veľkou intenzitou, dostatočne fyzicky, vytvorili sme si viac šancí ako v predchádzajúcich zápasoch, ale máme problém dávať góly v hre piatich proti piatim.

Michalovce mali skvelého brankára a to im pomohlo k víťazstvu. My sa musíme zamerať na to, aby sme konečne začali víťaziť," napriek prehre pochválil výkon oceliarov tréner Dan Ceman.

Urazená šťastena

Košičanom zvlhol pušný prach. Počas svojej série víťazstiev, ktorá ich pred mesiacom vytiahla až na čelo tabuľky, dávali takmer štyri góly na zápas, v posledných šiestich zápasov dokázali len v jednom streliť dva góly.

„Nikdy som neveril na také veci, ale teraz už verím. V zápase s Trenčínom, v ktorom sme viedli 3:0 a nakoniec prehrali po predĺžení, sme asi urazili šťastenu.

A odvtedy sa nám puky odrážajú opačným smerom. Musíme si tú šťastenu prikloniť naspäť. Verím, že to zlomíme,“ poznamenal útočník Eduard Šimun.

Aj on bol jedným z tých, ktorí síce prekonali Škorvánka v michalovskej bránke, ale puk skončil na jej konštrukcii. Šimun si nemyslí, že by Košičanom súčasná séria prehier zväzovala ruky.

„Jednoducho nám to tam nechce padnúť. Potrebujeme vyhrať možno len nejakým šťastnými ušmudlanými gólmi a začne nám to zase sypať.

Predtým naši top chalani dávali góly len tak zo zábavy a teraz nepremieňajú čisté šance, triafajú tyčky, ale na druhej strane treba uznať že Škorvi chytal parádne. Môžeme to zlomiť len tvrdou prácou,“ myslí si Šimun, ktorý sa počas Vianoc vyberie s manželkou do kostola a skúsi to aj po duchovnej stránke.

A možno sa kustóda mužstva Ľuba Výrosteka spýta, či nemá v zásobe na Vianoce nejakú novú gólovú hokejku. „A možno si kúpim ostropestrec a celý sa ním olejem,“ pousmial sa s dávkou smútku v hlase Šimun.

Fotogaléria zo zápasu HC Košice - HK Dukla Ingema Michalovce (Tipos extraliga, 28. kolo)

Neprepadajú panike

Ani podľa obrancu Jakuba Ferenca napriek siedmim prehrám v rade neprepadajú v košickej šatni panike.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Košice stále hľadajú urazenú šťastenu, Michalovce uzavreli víťazný kruh