Zachytá si viac ako vlani? Podľa experta odchytá Halák 30 až 35 zápasov

Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
SITA|26. sep 2022 o 15:16

Bratislavský rodák Jaroslav Halák bude náhradník hviezdneho Rusa Igora Šesťorkina.

BRATISLAVA. Zámorský expert Adam Proteau z portálu The Hockey News si myslí, že slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák odchytá v sezóne 2022/23 za tím New York Rangers v zámorskej NHL 30 až 35 zápasov v základnej časti.

Tridsaťsedemročný bývalý reprezentant Slovenska by mal v najbližšom ročníku kryť chrbát Rusovi Igorovi Šesťorkinovi, úradujúcemu víťazovi Vezinovej trofeje pre najlepšieho gólmana profiligy.

"Generálny manažér Chris Drury vyriešil post náhradného brankára tak, že sa rozlúčil s Alexandrom Goergijevom a na jeho miesto získal skúseného Haláka. Šesťorkin odchytal v základnej časti minulej sezóny 53 zápasov, najviac v kariére.

Rangers budú od Haláka chcieť, aby absolvoval 30 až 35 duelov, vďaka čomu bude Šesťorkin v najlepšej forme pred začiatkom play-off," myslí si Proteau.

Ten považuje Slováka za lepšiu voľbu ako 26-ročného Rusa, ktorý sa narodil v Bulharsku.

"Halák neodchytal viac ako 19 zápasov od sezóny 2019/20, keď v drese Bostonu Bruins zasiahol do 31 stretnutí. Ak však zostane zdravý, bude spoľahlivejší ako bol Georgiev," dodal Proteau, podľa ktorého budú výsledky "jazdcov" opäť závisieť najmä od formy Šesťorkina.

V minulom ročníku ich doviedol v play off až do finále Východnej konferencie, kde ich vyradili neskorší neúspešní finalisti z tímu Tampa Bay Lightning aj so slovenským obrancom Erikom Černákom v zostave.

Halák odštartoval kariéru v NHL v klube Montreal Canadiens, ktorý ho draftoval v roku 2003 v 9. kole. V ročníku 2009/10 ho v play-off doviedol až do finále Východnej konferencie. Neskôr pôsobil aj v St. Louis Blues, Washingtone Capitals, New Yorku Islanders a Bostone Bruins.

V kanadsko-americkej lige dokopy absolvoval počas 17 sezón 595 stretnutí, vrátane play-off. Zaznamenal 302 triumfov a čisté konto vychytal 52-krát.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zachytá si viac ako vlani? Podľa experta odchytá Halák 30 až 35 zápasov