Vymenia ho? Vrána sa vracia z farmy do Detroitu, vraj pre možný trejd

Jakub Vrána sa teší z gólu v drese Detroit Red Wings.
Jakub Vrána sa teší z gólu v drese Detroit Red Wings. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|15. feb 2023 o 08:33

Vrána by nemusel figurovať v dlhodobých plánoch Detroitu.

DETROIT. Klub Detroit Red Wings povolal z farmy útočníka Jakuba Vránu. Čech tam pôsobil od návratu z Asistenčného programu NHLPA.

Podľa oficiálnych správ môžeme za dôvod tohto ťahu považovať skutočnosť, že "červené krídla" umiestnili na listinu zranených hráčov forvarda Lucasa Raymonda. Niektorí novinári si však myslia, že sa ho Red Wings pokúsia vymeniť. Otvorene o tom písali trebárs na portáli Detroit Free Press.

Vrána už o tejto téme hovoril s médiami. Preferuje zostať v Detroite.

"Aby som k vám bol úprimný, som hrdým hráčom Red Wings. Milujem logo na mojej hrudi. Prajem si, aby som za tento klub mohol hrať do konca života. No nemôžeme predbiehať. Koncentrujem sa vždy na ďalší deň a chcem byť znova súčasťou toho tímu," povedal počas pobytu na farme pre The Athletic.

V AHL odohral za Grand Rapids Grifins 17 duelov a zaznamenal 11 (6+5) bodov. V NHL si v prebiehajúcom ročníku pripísal iba dva štarty a v nich gól a asistenciu.

Jeho trhová cena aktuálne nebude vysoká. Okolo Čecha je veľa neistoty, keďže mal osobné problémy a doteraz nevedno pravý dôvod, prečo ho Red Wings nechávali na farme.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vymenia ho? Vrána sa vracia z farmy do Detroitu, vraj pre možný trejd