Výkon Godlu bol kľúčový. Spokojný som len s druhou časťou zápasu, hovorí Jendek

Na snímke striedačka HC Slovana Bratislava.
Na snímke striedačka HC Slovana Bratislava. (Autor: TASR)
TASR|19. nov 2023 o 21:25

Pre Denisa Godlu to bola premiéra v drese Slovana Bratislava.

BRATISLAVA. Hokejisti Slovana Bratislava v nedeľu ukončili trojzápasovú sériu prehier, keď nad Banskou Bystricou triumfovali jednoznačne 6:1.

Domáci viedli už po 20 sekundách hry, keď sa presadil Chris Brown. Bystričania síce odpovedali gólpm Mathewa Wilkinsa, no potom už mali hru v rukách "belasí".

V 15. minúte využil presilovku Liam Pecararo, v 24. pridal tretí gól Samuel Takáč a v 39. zvýšil na 4:1 Brett Findlay.

V úvode tretej tretiny Slovan definitívne rozhodol, v oslabení pridal piaty zásah Ethan Werek a o 24 sekúnd neskôr upravil na konečných 6:1 Timotej Šille.

Godla bol istotou Slovana

Asistent trénera Rudolf Jendek bol však spokojný len s druhou polovicou stretnutia, keďže podľa neho robili "belasí" v prvej veľa zbytočných chýb.

Po stretnutí vyzdvihol brankára Denisa Godlu, ktorý zažil úspešnú premiéru.

"Fantastický výkon Denisa Godlu, ktorý nás podržal v kľúčových momentoch. Z našej strany môžeme byť spokojní len s druhou polovičkou zápasu, pretože v prvej sme sa trápili, tak ako v predošlých zápasoch.

Robili sme zbytočné chyby aj keď sme mali čisté puky. Rozhodujúce bolo, že sme dokázali streliť gól v päťminútovej presilovke," povedal.

Podľa asistenta Jendeka je vidno rozdiel v hre, akú hrá Slovan za rôznych stavov.

"Je vidieť, že mužstvo hrá úplne inak, keď už trošku odskočíme súperovi a ukazujú sa tie kvality. Je tam presnosť prihrávok, krásne kombinácie. V určitých momentoch sme však zbytočne nervózni a to musíme odstrániť. Na tom musíme veľa pracovať," hovorí Jendek.

Šťastie nebolo na našej strane

Bystričania prehrali už piaty duel v sérii a s 26 bodmi sú na ôsmom mieste za Slovanom.

"V úvode sme nedodržali to, ako sme chceli začať a stálo nás to gól. No myslím si, že tím ukázal silu, dostal sa naspäť, hra bola v poriadku, boli tam šance a vyrovnali sme na 1:1.

Potom sme však mali päťminútové vylúčenie, bránili sme ho dobre, ale trochu sa od nás odklonilo šťastie.

Tak to pokračovalo počas celého zápasu, keď sme nevyužili naše šance. Súper po našich chybách skóroval a za stavu 1:5 sa už hral trochu iný hokej," uviedol generálny manažér Baranov Ľuboš Pisár.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Výkon Godlu bol kľúčový. Spokojný som len s druhou časťou zápasu, hovorí Jendek