Gabriel Spilar: Hovoriť, že Košice nejdú na titul, by bol alibizmus

Gabriel Spilar.

Gabriel Spilar: Hovoriť, že Košice nejdú na titul, by bol alibizmus

Gabriel Spilar. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Gabriel Spilar.
Gabriel Spilar. (Autor: Korzár/Judita Čermáková)
Šimon Čop|27. aug 2024 o 11:45

Manažér Košíc odhalil, že Košičania plánujú zlepšiť prácu s mládežou.

Iba najvyššie ambície, na iné sa ani nepozerajú. V metropole východu chcú fanúšikov potešiť ďalším majstrovským titulom.

Fanúšikovia HC Košice sú obzvlášť hladní po neúspešnej obhajobe v sezóne 2023/24. Manažér GABRIEL SPILAR si teda spoločne s trénerom Danom Cemanom vyhrnuli rukávy a dali sa do práce.

Získali niekoľko zvučných posíl. A po vykonanej práci sa Spilar pre Sportnet podelil o to, čo v nich videli a podľa čoho skladali zostavu, ktorá - ako dúfajú - bude majstrovská.

Mnoho ľudí vníma Košice ako hlavného favorita na titul v sezóne 2024/25. Stotožňujete sa s tým? 

Určite áno. Mužstvo bolo stavané, aby sme hrali o titul. Hovoriť niečo iné by bol alibizmus. Samozrejme, vidíme aj to, ako posilňujú ostatné mužstvá, čiže so všetkým rešpektom k nim cielime na titul. 

Všetko bude závisieť od prípadných zranení či od formy a nastavenia tímu. Ale myslím si, že spolu s trénerom Danom Cemanom sme vyskladali kvalitný mančaft. Július Lang a Miroslav Klíma nám dali možnosť postaviť také mužstvo a sme za to radi.  

V minulej sezóne sa Košiciam nepodarilo obhájiť titul. Myslíte si ako manažér s odstupom času, že minuloročný tím mohol byť vyskladaný lepšie? 

Určite sme mohli mať väčšiu šírku kádra. Ukázalo sa to, keď sa nám zranili Lamper, Lunter a Zigo, teda traja nosní hráči. Nikto s tým nerátal, no stalo sa to. Z toho sme sa chceli poučiť a tento rok sme to zobrali z tohto konca. 

Myslím si, že už máme dosť útočníkov a mužstvo bude o to silnejšie, že chlapci budú musieť dokazovať, čo je v nich. Nie je nič lepšie, ako mať v tíme konkurenciu, to vás ženie dopredu. 

Priviedli ste mnohé zvučné posily. Podľa čoho ste sa pri ich výbere riadili? 

O importoch sa vždy informujeme, kto je aký hráč aj človek. Keď máme z piatich-šiestich zdrojov informácie o hráčovi, ktoré sa zhodujú, ideme do toho. Z hokejového hľadiska musíme vedieť, či chceme strelca alebo trebárs defenzívneho obrancu, teda získavame posily podľa rol, do ktorých sa hodia. Riadime sa viacerými aspektami. Teraz už zostáva len veriť, že sme si vybrali správne.

V rozhovore sa dočítate:

  • Aká je momentálna situácia so Slovákmi na trhu
  • S ktorou posilou ešte nemôžu rátať na sto percent
  • Čo si myslí o Vladimírovi Draveckom ml. a jeho rozhodnutí reprezentovať Česko
  • Ako prebieha rekonštrukcia Steel Arény
  • Ako chcú priviesť viac odchovancov do A-tímu

Posily odchované v zámorí privádzate rok čo rok. Je to iniciatíva kanadského trénera Dana Cemana? 

Nejde o iniciatívu, ale o to, že je k dispozícii málo Slovákov. Som rád za Slovákov, ktorých máme v mužstve, ale na trhu ich nie je dosť kvalitných. Všetci takí odchádzajú v mladom veku do lepších líg. 

Osobne som presvedčený, že Slováci z nášho kádra sa radia medzi najlepších v extralige. Pevne verím, že sme trafili aj importov. Hlavne, aby boli všetci zdraví a ukázali sa v správnom svetle. 

Príchody Gildona, Parletta, Martela a Tevesa boli určite drahý špás. Viete priblížiť, koľko vynaložia Košice na platy hráčov v budúcej sezóne?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Gabriel Spilar: Hovoriť, že Košice nejdú na titul, by bol alibizmus