Druhý najproduktívnejší hráč sezóny aj český motor. Top voľní hráči NHL

Johnny Gaudreau sa raduje z gólu.

Druhý najproduktívnejší hráč sezóny aj český motor. Top voľní hráči NHL

Johnny Gaudreau sa raduje z gólu. (Autor: SITA/AP)
Johnny Gaudreau sa raduje z gólu.
Johnny Gaudreau sa raduje z gólu. (Autor: SITA/AP)
Samuel Grega|13. júl 2022 o 11:54

Gaudreau, Kadri, či Giroux sú medzi najzaujímavejšími menami na trhu s voľnými hráčmi.

NEW YORK. Trinásty júl je dňom, keď sa viacerým hráčom NHL skončí zmluva. Ich kontrakt vyprší a pri ich mene nájdete na rôznych weboch status UFA - unrestricted free agent. Takýto hokejista sa stáva neobmedzeným voľným hráčom s možnosťou hľadať si nové pôsobisko.

Trh s voľnými hráčmi sa otvorí 13. júla 2022 o 18:00, vy budete môcť dianie sledovať minútu po minúte na webe Športnetu.

Dostupní sú aj viacerí hráči veľkých kvalít. Hokejisti, ktorí majú za sebou výborné sezóny a čakajú na navýšenie platu.

Akí sú to hráči a kto má o nich záujem?

Pozrite sa na desať najlepších dostupných hráčov.

Johnny Gaudreau

Gaudreau má za sebou najlepší rok svojej kariéry. Johnny Hockey bol so 115 bodmi druhý najproduktívnejší hráč celej NHL za Connorom McDavidom.

Dvadsaťosemročný ľavý krídelník pôsobil počas svojej kariéry len v klube Calgary Flames, ktorý ho draftoval vo štvrtom kole v roku 2011. V 602 zápasoch za "plamene" má 609 bodov.

Jeho posledná zmluva niesla hodnotu 6,75 miliónov dolárov. Teraz ho čaká s istotou navýšenie. Špekuluje sa, že jeho nový kontrakt by mu mohol ročne vyniesť aj cez desať miliónov.

Flames podľa insiderov spravili všetko preto, aby si ho udržali. Ponúkli mu veľký kontrakt, ale on sa rozhodol otestovať trh. Nemalo by ísť len o peniaze.

Gaudreau pochádza zo štátu New Jersey a vyrástol ako fanúšik Philadelphie, keďže to bol pre neho najbližší tím. Chce byť bližšie rodine. Preto sa ako tri najvážnejšie možnosti spomínajú Flyers, Devils a Islanders. Špekulovalo sa aj o Seattli, ale to by ho nepriblížilo k rodine.

Nazem Kadri

Na finančné prilepšenie čaká aj Nazem Kadri. Center, ktorý pôsobil v Colorade, má za sebou najlepší rok kariéry. V 71 zápasoch mal 87 bodov, v play off mal v 16 stretnutiach 15 a s „lavínami“ vyhral Stanley Cup. V základnej časti jasne prekonal jeho predošlé maximum - 61 bodov.

Kadri sa rozbehol a hral ako nikdy predtým. Jeho posledná zmluva niesla hodnotu 4,5 miliónov dolárov ročne, aj on bude chcieť viac.

Nie je známe, ktoré kluby sú najväčšími favoritmi na jeho zisk. Je však možné, že na to, aby ho získali, budú musieť zaplatiť veľmi dobre.

Greg Wyshynski pre ESPN medzi možnosťami spomína Boston, Seattle či Detroit. Po neúspešných snahách s Gaudreauom by záujem mohlo mať aj Calgary.

Claude Giroux

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Druhý najproduktívnejší hráč sezóny aj český motor. Top voľní hráči NHL