Prvý hetrik Skokana v kariére. Dávid si ten hetrik zaslúžil, tvrdí spoluhráč Svitana

Dávid Skokan počas zápasu 25. kola hokejovej Tipos Extraligy.
Dávid Skokan počas zápasu 25. kola hokejovej Tipos Extraligy. (Autor: TASR)
TASR|29. dec 2022 o 13:56

Patrik Svitana prihral Skokanovi na dva góly a sám jeden dal.

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Popradu sa po stredajšom víťazstve v 48. kole Tipos extraligy v Banskej Bystrici (4:1) posunuli na siedmu priečku v tabuľke. Postaral sa o to najvýraznejšou mierou ich prvý útok, ktorý pod Urpínom zaznamenal všetky góly.

Hetrikom sa blysol skúsený 34-ročný útočník Dávid Skokan. Napriek tomu, že patrí medzí stálice slovenskej extraligy a pôsobil i v KHL či v českej najvyššej súťaži, tri góly v jednom zápase doposiaľ nikdy nezaznamenal. O to väčšia bola jeho radosť.

Po trápení prvý hetrik v kariére

„Je to celkovo môj prvý hetrik v kariére, prvý v extralige a to mám 34 rokov. Oplatí sa teda čakať. Možno sa tak v mojom prípade udialo raz za život. Vidno, aký je šport nevyspytateľný. V tejto sezóne som sa trápil a prišiel tento hetrik.

Som zaň veľmi rád a verím, že sa vráti ten správny Skokan,“ netajil po stretnutí v Banskej Bystrici center prvej popradskej formácie, ktorého nezaujímala suma, ktorú bude musieť za hetrik zaplatiť do šatňovej kasy.

Vyzdvihoval celý tím: „V Banskej Bystrici sme hrali výborne. Od začiatku sme jazdili, korčuľovali. Musím pochváliť celé mužstvo. Pri mojom hetriku najmä Paťa Svitanu. Som rád, že sa aj on konečne prebral a dal mi to tam dvakrát veľmi pekne, za čo som rád.“

Patrik Svitana prihral Skokanovi na dva góly a sám jeden dal. Aj on mal teda po výhre v Banskej Bystrici dôvod na radosť, čo ani na pozápasovom brífingu pred novinármi neskrýval: „Dávid si ten hetrik zaslúžil. Od začiatku sezóny drie. Žiaľbohu, nesadlo mu to od začiatku podľa predstáv.

Verím, že tento hetrik ho nakopne a bude takto pokračovať ďalej. Nemyslím si, že by sme iba my dvaja rozhodli zápas. Bol to skvelý kolektívny výkon. Samozrejme, góly padali našej lajne, vyšlo to v tomto zápase nám, nabudúce to vyjde druhej lajne.“

Poučili sa z chýb z predošlého zápasu proti Bystrici

Popradčania pred Vianocami prehrali na svojom ľade s Banskou Bystricou 3:7, hoci po dvoch tretinách viedli 3:1. Podobný scenár si pri Hrone za stavu 0:3 z pohľadu domáceho tímu nechceli ani len predstaviť.

„Nechceli sme si pripustiť tretiu tretinu doma s Bystricou, keď nám dala šesť gólov a otočila duel z 1:3 na 7:3. Uvedomovali sme si, že liga je veľmi vyrovnaná a išli sme na záverečné dejstvo ako keby bolo 0:0.

Dnes môže každý s každým vyhrať a takisto aj prehrať. Takže je to zaujímavé a bude to zaujímavé až do konca,“ podotkol Skokan a pridal sa k nemu v rovnakom duchu i Svitana: „Vedeli sme, aká je dôležitosť tohto zápasu.

Chceli sme ho silou mocou vyhrať. Povedali sme si už pred zápasom, že tretia tretina z domáceho duelu s Banskou Bystricou sa nemôže opakovať. Potvrdili sme to a berieme si spod Urpína to, čo sme súperovi požičali doma.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Prvý hetrik Skokana v kariére. Dávid si ten hetrik zaslúžil, tvrdí spoluhráč Svitana