Dallas má nového trénera. Dvakrát bol vo finále, ale Stanley Cup nemá

Nový tréner Dallasu Peter DeBoer.
Nový tréner Dallasu Peter DeBoer. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|22. jún 2022 o 07:31

Novým trénerom Dallas Stars je Peter DeBoer.

DALLAS. Novým trénerom Dallasu Stars sa stal Peter DeBoer. 54-ročný kormidelník nahradí Ricka Bownessa, ktorý po troch sezónach ukončil pôsobenie v klube z Texasu.

"Počas posledných sezón som videl, čo Stars budujú s mixom dynamických mladých hráčov a skúsených lídrov," hovoril DeBoer. "Šanca stať sa ich novým trénerom bola niečím, čo som nemohol odmietnuť."

DeBoer si ako hokejista v NHL nikdy nezahral. Odtrénoval v nej už ale viac ako 1000 zápasov. Pôsobil v kluboch Florida Panthers, New Jersey Devils a San Jose Sharks. V posledných troch sezónach bol na lavičke Vegas Golden Knights.

Stanley Cup ešte nevyhral, ale s Devils a Sharks sa v rokoch 2012 a 2016 prebojoval do finále.

"Peter prináša do našej šatne bohatstvo skúsenosti a sme nadšení z toho, že bude našim ďalším trénerom," oznámil manažér Dallasu Jim Nill. "Každý tím, v ktorom doteraz pôsobil, ukázal nie len okamžité zlepšenie, ale bol veľkou konkurenciou aj v play off. Počas 14 rokov sa ako tréner päťkrát dostal do konferenčného finále a dvakrát do finále Stanley Cupu."

Stars postúpili v sezóne 2021/22 do play off vďaka zisku prvej divokej karty v Západnej konferencii. V prvom kole podľahli Calgary 3:4 na zápasy.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dallas má nového trénera. Dvakrát bol vo finále, ale Stanley Cup nemá