VIDEO: Pretlačil sa cez obrancov, vymiešal brankára. Dvorský dal prvý gól v novom klube

Dalibor Dvorský strieľa svoj prvý gól v drese IK Oskarshamn.
Dalibor Dvorský strieľa svoj prvý gól v drese IK Oskarshamn. (Autor: Reprofoto SwehockeyGIFs)
Sportnet|23. aug 2023 o 11:52

Jeho Oskarshamn vyhral v príprave zatiaľ všetky tri zápasy.

OSKARSHAMN. Slovenský útočník Dalibor Dvorský si otvoril strelecký účet v novom klube. V drese IK Oskarshamn skóroval v prípravnom zápase proti Södertälte SK.

Desiatka tohto ročného draftu NHL, po ktorej siahol klub St. Louis Blues, zvyšovala na 2:0. Oskarshamn nakoniec zvíťazil 4:2.

Dvorský sa presadil v 18. minúte. Puk si prebral v strede klziska a so spoluhráčom si šikovne vymenil puk. Pred brankárom ukázal šikovné ruky a v páde puk poslal za bránkovú čiaru.

VIDEO: Dalibor Dvorský a jeho prvý gól v drese IK Oskarshamn

Oskarshamn viedol počas celého zápasu. V príprave vyhral aj tretí zápas. Najprv zdolal Linköping 6:3 a s Örebrom si poradil 5:2.

Dvorský v minulej sezóne pôsobil v drese AIK Štokholm v druhej najvyššej švédskej súťaži HockeyAllsvenskan. V 38 zápasoch zaznamenal 14 bodov za 6 gólov a 8 asistencií.

V tej aktuálnej sa presunul do najvyššej švédskej súťaže SHL. S IK Oskarshamn podpísal dvojročnú zmluvu.

Doterajšiu kariéru strávil takmer výlučne vo Švédsku, s výnimkou krátkeho pôsobenia v doraste Zvolena a A-mužstve Banskej Bystrice.

Osemnásťročný center bol na tohtoročných MS v hokeji do 18 rokov líder slovenského tímu a dostal sa aj do All Star tímu šampionátu, keď v siedmich zápasoch nazbieral 13 bodov za 8 gólov a 5 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»Švédsko»SHL - Svenska hockeyligan»VIDEO: Pretlačil sa cez obrancov, vymiešal brankára. Dvorský dal prvý gól v novom klube