Bedard po nováčikovskej sezóne: Nehral som tak dobre, ako som od seba čakal

Connor Bedard.
Connor Bedard. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|22. apr 2024 o 06:48

Kanadský supertalent sa chce pred nasledujúcou sezónou zlepšiť.

CHICAGO. Connor Bedard má za sebou prvú sezónu v NHL. Ako draftová jednotka nesklamal a všeobecne sa očakáva, že ju zakončí ziskom Calder Trophy pre nováčika roka.

Hoci sa jeho sezóna ešte nekončí, keďže sa predstaví na majstrovstvách sveta, v NHL si zahrá až na jeseň. Preto prišiel čas na sebareflexiu. Už teraz myslí na to, čo potrebuje pred druhým rokom, ktorý býva pre mladíkov kritický, zlepšiť.

"Chcem byť rýchlejší, chcem zlepšiť výbušnosť, silu v súbojoch a všetky podobné maličkosti. Popracujem na tom, aby som tvoril ešte viac ofenzívy. Chcem ukázať svoju kreativitu a baviť sa hokejom," vyhlásil v sobotu.

Stále len osemnásťročný generačný talent odohral v debutovom ročníku v NHL 68 zápasov, v ktorých zaznamenal 61 (22+39) bodov.

Vynechal 14 zápasov. Mohla za to zlomenina čeľuste, ktorú utrpel po strete s Brendanom Smithom z New Jersey.

"Tento rok som údery inkasoval často. No sa to bude opakovať, veď je to hokej, je to kontaktný šport a nebojím sa toho," vyjadril sa.

Sám seba podrobil kritike.

"Hral som OK. Ale asi nie tak dobre, ako som od seba čakal. Dúfam preto, že v ďalšej sezóne budem lepší. V lete urobím, čo sa bude dať, aby sa to podarilo, ale moje činy musia byť hlasnejšie ako slová," podotkol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bedard po nováčikovskej sezóne: Nehral som tak dobre, ako som od seba čakal