Chuťovky z NHLky: Pastrňák pridal fotku s Ovečkinom. Potom ju z Instagramu zmazal

David Pastrňák a Alexander Ovečkin.

Chuťovky z NHLky: Pastrňák pridal fotku s Ovečkinom. Potom ju z Instagramu zmazal

David Pastrňák a Alexander Ovečkin. (Autor: Instagram / davidpastrnak)
David Pastrňák a Alexander Ovečkin.
David Pastrňák a Alexander Ovečkin. (Autor: Instagram / davidpastrnak)
Šimon Čop|9. feb 2023 o 09:05

Víkend hviezd NHL sa stretol s kritikou, hráči požadujú aj zmenu formátu play off.

NEW YORK. Téma ruských hokejistov a NHL rozpolťuje tábor európskych fanúšikov. Mali by hrať? A mala by liga tak výrazne podporovať ich úspechy?

Hlavnou tvárou boja proti tejto podpore je Dominik Hašek. Legendárny český brankár od začiatku vojny vystupuje proti účasti Rusov na významných športových podujatiach a upozorňuje na to aj NHL.

Liga podľa neho podporuje vojnu už len tým, ako ľahostajne sa k nej stavia. Pravú tvár ukázala aj počas zápasu hviezd, ktorý sa odohral počas posledného víkendu.

Proti ruským hokejistom sa neohradzuje vedenie ligy ani hráči. David Pastrňák dokonca pridal na svoj Instagram fotografiu s Alexandrom Ovečkinom. Po kritike verejnosti ju odtiaľ stiahol.

Dnešné chuťovky budú aj o Hašekovom liste vedeniu NHL, trápno-nudnom zápase hviezd, potenciálnej zmene formátu play off, prestupovej uzávierke, vynikajúcej zmluve pre narodeninového oslávenca, možnom odchode Filipa Chytila z New Yorku či o neduhu, ktorému stále holduje viacero hráčov z ligy.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

1. Ako sme už naznačili, jednou z hlavných osobností víkendu hviezd bol Alexander Ovečkin, ktorý sa na ľade ukázal aj so svojím synom. Hašeka to nenechalo chladným.

„NHL klesla na úplné dno. Nechať Ovečkinovho syna ukazovať sa na ľade počas zápasu hviezd je pľuvancom do tváre piatim stovkám zabitým, tisíckam zranených a desaťtisícom unesených ukrajinských detí. NHL a Gary Bettman musia zaplatiť za tento ohavný skutok!“ uviedol na sociálnej sieti Twitter.

2. Hrať s Ovečkinom podľa všetkého nerobí problém ani samotným hráčom. Sidney Crosby s ním a jeho synom absolvoval samostatný nájazd v súťažiach zručností.

David Pastrňák s ním po skončení akcie pridal fotku na Instagram. Zo sociálnej siete ju po kritike stiahol. Na jej čele stál opäť Hašek, podporovali ho mnohí fanúšikovia.

„Ak nie ste podporovateľmi ruskej vojny a zločinov vrátane genocídy na ukrajinských deťoch, vyhýbajte sa akciám (ak musíte, pozor na fotografie), kam chodia podporovatelia Putinovho režimu, ktorý tieto zločiny pácha. Vaše konanie bude vždy zneužité na podporu vojny a zločinov,“ varoval športovcov na čele s Pastrňákom prostredníctvom sociálnej siete.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Pastrňák pridal fotku s Ovečkinom. Potom ju z Instagramu zmazal