Chuťovky z NHLky: Ak pošlú Slafkovského na farmu, už sa nemusí vrátiť

Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens.

Chuťovky z NHLky: Ak pošlú Slafkovského na farmu, už sa nemusí vrátiť

Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens.
Juraj Slafkovský v drese Montreal Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|5. jan 2023 o 17:45

Žiaden generálny manažér to zrejme neprizná, ale teraz sa oplatí „tankovať“.

NEW YORK. Iste si ešte každý hokejový fanúšik spomenie, ako sa na začiatku Slafkovského kariéry opakovane hovorilo o méte desať zápasov. Ak by jednotka draftu odohrala v prvej sezóne v NHL len deväť stretnutí, jej zmluva by sa natiahla o rok.

Dnes už vieme, že sa nič predlžovať nebude a talentovaný Slovák dostane o tri roky nový kontrakt. Nebol to však posledný kľúčový míľnik, na ktorý Canadiens musia myslieť.

Aktuálne sa im nedarí. Majú len 33 bodov a v Atlantickej divízii sú poslední. Iba päť tímov získalo v doterajšom priebehu ročníka menej bodov.

Teoreticky tak živia šancu aj na ďalšiu draftovú jednotku. Málokedy je o zisk prvej voľby taký veľký boj. Nemôže byť síce okatý, ale aj odborníci sa pýtajú, kedy využiť povestný „tanking“, keď nie teraz. Môžete mať talent, aký sa rodí nanajvýš zhruba raz za desaťročie.

Nový diel chuťoviek z NHLky, ktorá sa prebudila po vianočnej pauze, bude okrem iného o majstrovstvách sveta do 20 rokov, Jakubovi Vránovi, Connorovi McDavidovi, Winter Classic, hokeji v Austrálii či reklame, ktorú NHL robí Ovečkinovi.

Chuťovky z NHLky

V pravidelnej rubrike Sportnetu ponúkne Šimon Čop každý týždeň novinky a zaujímavosti z NHL, zákulisné informácie, aj vlastné postrehy o najlepšej hokejovej lige sveta.

1. Méta, o ktorej som písal vyššie pri Slafkovského mene, je 40 stretnutí. To je ďalší z limitov, podľa ktorého sa bude upravovať jeho budúcnosť.

Ak je totiž v prvom tíme počas štyridsiatich zápasov – a nezáleží na tom, či hrá, je náhradník, zranený alebo suspendovaný – zapíše si na konto plnú sezónu v NHL.

Habs už majú za sebou 38 zápasov.

Ak sa hráč chce stať neobmedzene voľným hráčom (UFA), musí v NHL odohrať sedem takýchto plných sezón alebo dosiahnuť vek 27 rokov. Keby teda Canadiens neposlali Slafkovského do AHL, riskovali by, že o práva naňho prídu skôr.

2. Aktuálne panujú obavy, či je zotrvanie v prvom tíme Montrealu pre Slafkovského vôbec dobré. Nedostáva útočné roly, tímu sa nedarí a on nebodoval už deväť zápasov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chuťovky z NHLky: Ak pošlú Slafkovského na farmu, už sa nemusí vrátiť