Frustrovali ho rozhodcovia. Hviezdny Harris nevidí za vypadnutím Slovana len hráčov

Brant Harris.

Frustrovali ho rozhodcovia. Hviezdny Harris nevidí za vypadnutím Slovana len hráčov

Brant Harris. (Autor: Peter Jesenský)
Brant Harris.
Brant Harris. (Autor: Peter Jesenský)
Samuel Grega|11. apr 2023 o 09:00

Brant Harris povedal, proti ktorému tímu nehral rád.

BRATISLAVA. Kanadský hokejový útočník Brant Harris odohral posledné tri sezóny na Slovensku v drese Slovana Bratislava. 33-ročný center patril k najlepším hráčom Tipos Extraligy a v roku 2022 vyhral ligový titul.

"Som hrdý na môj čas v Slovane. Neviem, či som mohol dať klubu niečo viac," rekapituloval Harris v rozhovore pre Sportnet svoje pôsobenie na Slovensku.

Ako hodnotíte uplynulú sezónu?

Z tímového hľadiska sme boli celý rok prví a nakoniec sme to všetko stratili. V poslednej štvrtine naša hra nebola na takej úrovni, na akej mala byť. Nechali sme si prvé miesto vyšmyknúť z ruky. A každý vie ako funguje play off, nebolo to vôbec to, v čo sme dúfali. Z tímovej perspektívy to nebol rok, aký sme chceli. Prvé miesto stratíte, dobre, stane sa, ale play off skutočne potvrdilo, aké sklamanie táto sezóna priniesla.

V rozhovore sa dozviete:

  • Proti komu sa Harrisovi hralo najhoršie?
  • Čo sa mu nepáčilo na fungovaní klubu?
  • Čo je chyba rozhodcov na Slovensku?
  • V čom sa zlepšila jeho hra?
  • Ako sa na Slovensku usadil s rodinou?
  • Čo mu prekážalo v Bratislave?
  • Kde spolu najradšej chodili na výlety?
  • V čom by sa mohla zlepšiť slovenská extraliga?
  • Ako prišlo skoré rozhodnutie odísť do českej ligy?

Prečo bol koniec sezóny pre Slovan taký neúspešný?

Ťažko sa vyberá jedna vec. Je viac aspektov, ktoré ovplyvnili, že sme nehrali dobre. Myslím si, že to nie je len o hráčoch, ale aj o ďalších častiach organizácie, ktoré ovplyvňujú výkony každého. Nechcem o tom veľmi hovoriť, pretože mi to neprináleží. Moja úloha je ísť na ľad, dávať góly a pomôcť tímu vyhrať.

V play off ste stále mali bod na zápas a boli ste najproduktívnejší hráč tímu. V základnej časti ste skončili druhý v ligovej produktivite. Ako sa pozeráte na ročník z individuálnej stránky?

Počas play off sa nestarám o moje body, ide mi o víťazstvá. Takže to, že sme nevyhrali štyri zápasy v sérii play off znamená, že som nespravil moju prácu, tak, ako bolo treba. Ale myslím, že som mal ďalšiu dobrú sezónu, som s ňou celkom spokojný. Z individuálneho hľadiska som šťastný, ale tímový aspekt prekrýva individuálne výkony.

Sledujete ligu aj teraz?

Áno.

Koho favorizujete na celkové víťazstvo?

Neviem, ale Michalovce vyzerajú ako tím, ktorý kazí plány viacerým tímom. Hrá sa proti ním ťažko a najmä, keď sú doma. Séria Spišskej so Zvolenom je tiež vyrovnaná. Proti Spišskej sa hrá ťažko, Zvolen je veľmi ofenzívny tím. Uvidíme, kto z tohto vyjde lepšie, nie som si istý.

Brant Harris a Liam Pecararo zo Slovana Bratislava.
Brant Harris a Liam Pecararo zo Slovana Bratislava. (Autor: TASR)

V dvoch sezónach za sebou ste skončili na druhom mieste ligovej produktivity, v 163 zápasoch ste nazbierali 179 bodov. Ako hodnotíte váš čas na Slovensku?

Som hrdý na môj čas v Slovane. Neviem, či som Slovanu mohol dať niečo viac. Keď sa bavíme o mojej hre na ľade, ale aj mimo neho, snažil som sa byť lídrom.

Je ľahké pozrieť sa len na body a povedať, že tento hráč hral dobre, lebo mal veľa bodov, ale myslím si, že som prispel aj inými vecami. Ako center musíte byť dobrý aj defenzívne, na vhadzovaniach, hrať fyzicky, vedieť ako uštedriť hit a takisto brániť oslabenia.

Chcem sa na to pozerať tak, že som prispel k hre tímu rôznymi vecami, nie len bodmi. To podľa mňa pridáva ešte viac hodnoty ako len body.

Som hrdý na tri roky v Slovane. Ocenenili ma aj fanúšikovia, za čo som veľmi vďačný. Myslím, že aj oni videli moju hokejovú stránku, aj mimo bodov. Moju pracovnú morálku a to, že som odovzdal všetko v každom zápase, keď som mal na sebe dres Slovana. 

Ako sa vám hralo za Slovan?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Frustrovali ho rozhodcovia. Hviezdny Harris nevidí za vypadnutím Slovana len hráčov