Tréner Washingtonu Capitals: Ovečkin neprežíva ľahké obdobie

Alexander Ovečkin.
Alexander Ovečkin. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|4. mar 2022 o 08:32

Alexander Ovečkin je pod drobnohľadom verejnosti.

WASHINGTON. V minulosti bol iniciátorom prezidentskej kampane Vladimira Putina, Ukrajincov nazýval fašistami a dodnes má na Instagrame profilovú fotku s celosvetovo odsudzovaným ruským vodcom.

Alexander Ovečkin je aktuálne azda najkontroverznejšou postavou hokejového sveta. Na ľade bojuje o prekonanie Gretzkého rekordu, mimo neho čelí tlaku verejnosti.

V konflikte na Ukrajine zomierajú nevinní ľudia a práve Putina vidí podstatná časť sveta ako iniciátora vojny.

Alibizmus?

Ovečkin sa k rusko-ukrajinskému konfliktu vyjadril nasledovne: "Je to hrozná situácia. Mám v Rusku rodinu a prežívam desivé chvíle. Ale nemôžem s tým nič urobiť.

Len dúfam, že to čo najskôr skončí a všetko bude v poriadku. Prosím, ukončite vojnu. Nezáleží na tom, kto je do nej zapojený - Rusko, Ukrajina, či iné krajiny, mali by sme žiť v mieri."

Jeho výroky považuje veľká časť diskutujúcich za alibistické. Existujú dokonca hlasy, ktoré požadujú jeho odchod z NHL.

"Pre NHL a pre tento klub už urobil veľa dobrého," zastal sa ho tréner Washingtonu Peter Laviolette po štvrtkovom zápase proti Caroline. Ovečkin strelil 763. gól v kariére. Stačia mu ďalšie tri, aby vyrovnal zápis najlepšieho európskeho strelca histórie, Jaromíra Jágra.

Vyhrážky

"Nachádza sa v náročnej situácii, a spolu s ním Jevgenij Kuznecov, Dmitrij Orlov, a ďalší Rusi v našom tíme."

Agent Dan Milstein, ktorý zastupuje veľkú časť Rusov a Bielorusov v NHL, sa nedávno vyjadril, že jeho klienti čelia najrôznejším vyhrážkam.

"Moji klienti síce môžu v Amerike slobodne rozprávať, no ich rodiny doma môžu byť prenasledované a stať sa môže čokoľvek," vysvetľuje rodený Ukrajinec Milstein.

"Som hrdý Američan, a preto žiadam, aby sme sa zjednotili. Aj môj rodičovský dom je bombardovaný. Už šesť dní som nemohol spať. Ale ľudia nadávajú nesprávnym. Za všetkých mojich klientov môžem povedať, že chcú svetový mier."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Washingtonu Capitals: Ovečkin neprežíva ľahké obdobie