Hoci je Pellegrini slabší v počtoch, Manchester City vyhráva

V City sú slabší v počtoch, Mesut Özil sa zase nevie správať k fanúšikom.
V City sú slabší v počtoch, Mesut Özil sa zase nevie správať k fanúšikom. (Autor: TASR / AP)
Ján Mikula|15. dec 2013 o 21:56

Po dva góly dali Ferdinandinho za Manchester City a Walcott za hostí z Londýna. Arsenal vyhral naposledy 4. decembra, ale stále je na čele Premier League.

BRATISLAVA. Skvelý týždeň má za sebou anglický vicemajster Manchester City. V Lige majstrov v poslednom zápase skupiny zdolal Bayern Mníchov a neumožnil Bavorom natiahnuť víťaznú šnúru na desať zápasov.

Kouč Manuel Pellegrini: „Túžili sme sa revanšovať Bayernu za domácu prehru 1:3 a podarilo sa. Zápas ukázal, že medzi nami nie je až taký rozdiel, ako si mnohí mysleli po prvom súboji.“

City zápas vyhrali hoci tréner urobil taktickú chybu. Pellegrini si zrejme myslel, že jeho tím potrebuje vyhrať 5:2 a nie 4:2, lebo dve minúty pred koncom stiahol útočníka Edina Džeka a miesto neho poslal na trávnik stredopoliara Jacka Rodwella.

Aj 4:2 by jeho mužstvo posunulo v tabuľke skupiny pred Bayern na prvé miesto, City vyhralo len 3:2.

V lige v divokej prestrelke zdolal vedúci Arsenal 6:3 a potvrdil domácu suverenitu sezóny. Vyhral všetkých osem zápasov a tretíkrát dokázal streliť v jednom stretnutí minimálne šesť gólov. Po sobote má doma skóre 35:5.

Porazených iba pošteklili

V oboch prípadoch však akoby iba pošteklil porazených. Bayern napriek prehre vyhral D-skupinu a dnes bude ako obhajca trofeje žrebovaný z výhodnejšej pozície.

Zverenci Pepa Guardiolu viedli 2:0, ale prehrali 2:3. Španiel to zobral ako ponaučenie pre hráčov, aby si uvedomili, že nie sú neporaziteľní. V bundeslige opäť vyhrali.

Arsenal Londýn nevyhral už od 4. decembra, keď prehral aj s Manchester United a doma iba remizoval s Evertonom. V Lige majstrov prehral v Neapole 0:2. Aj tak však napokon postúpil do ďalších bojov a Neapol prehltol najtrpkejšiu pilulku v histórii súťaže. Mužstvo s 12 bodmi pre horšie skóre nepostúpilo.

Arsenal naďalej vedie Premier League s 35 bodmi, o dva body pred mestským rivalom Chelsea a o tri pred Manchester City. Na rozdiel štyroch bodov sa po 4:1 nad Fulhamom priblížil lídrovi Everton. Na úroveň Chelsea sa dostal aj Liverpool, ktorý včera deklasoval Tottenham 5:0.

Dráma a pekné góly

Na Etihad Stadium, kde je doma Manchester City, sa hral dramatický duel. Vývoj skóre: 1:0, 1:1, 2:1, 3:1, 3:2, 4:2, 5:2, 5:3, 6:3.

Arsenal prehrával už po štvrťhodine keď presným volejom trafil Sergio Agüero. Pre Argentínčana to bol trinásty gól v sezóne a upevnil si druhé miesto v tabuľke strelcov.

Hostia vyrovnali zásluhou Thea Walcotta po centri Mesuta Özila. Do polčasu ešte trafil domáci Negredo.

Po prestávke najprv zaskočil Szczesného v bráne hostí technickou strelou Fernandinho, na rozdiel gólu však znížil opäť Walcott. Víťazný gól dal v 66. min David Silva utešenou strelou ľavačkou.

arsenal_city_tasr1_6001.jpg

V zápase kandidátov na titul padlo deväť gólov.

FOTO: TASR / AP

Body sú, rezervy zostali

„Nie je jednoduché dať Arsenalu šesť gólov. Ten tím mal najlepšiu defenzívu v lige. Nám sa to podarilo, no máme ešte rezervy,“ povedal na klubovej stránke čilský kouč tímu z City Pellegrini.

„Súper vyhral zaslúžene. Musíme sa poučiť. Príčinou prehry je príliš veľa technických chýb,“ zhodnotil jeho proťajšok Wenger.

Jeho tím potleskom ďakoval fanúšikom, výnimkou bol iba stredopoliar Mesut Özil, ktorý trucovito odišiel bez rozlúčky. Cestou z ihriska ho dobehol spoluhráč a krajan Per Mertesacker, ktorý mu podľa gesta vyčistil žalúdok.

Özil sa ospravedlnil. Bol znechutený výsledkom, ale uznal, že mal poďakovať tým, ktorí na výjazd obetovali peniaze.


Manchester City - Arsenal 6:3 (2:1)

Góly: 50. a 88. Fernandinho, 14. Agüero, 39. Negredo, 66. David Silva, 90.+ Yaya Touré - 31. a 63. Walcott, 90.+ Mertesacker

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hoci je Pellegrini slabší v počtoch, Manchester City vyhráva