Hertha Berlín novým lídrom bundesligy

SITA|14. feb 2009 o 18:03

V sobotňajšom šlágri 20. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy zvíťazila Hertha Berlín nad Bayernom Mníchov po dvoch presných zásahoch ukrajinského útočníka Andrija Voronina.

BERLÍN. V sobotňajšom šlágri 20. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže I. bundesligy zvíťazila Hertha Berlín nad Bayernom Mníchov po dvoch presných zásahoch ukrajinského útočníka Andrija Voronina 2:1, vďaka čomu predstihla prvý Hoffenheim a stala sa novým lídrom tabuľky.

Darilo sa aj Bochumu Stanislava Šestáka, ktorý si po víťazstve nad Schalke (2:1) pripísal tri dôležité body v boji o záchranu. V jeho zostave nechýbal ani slovenský reprezentant, ktorý z ihriska odišiel až v nadstavenom čase. Spokojný bol aj ďalší Slovák Peter Pekarík. Jeho Wolfsburg triumfoval na trávniku Eintrachtu Frankfurt po presných zásahoch Džeka a Misimoviča.

V drese domácich prišiel na začiatku druhého polčasu na plochu aj niekdajší kanonier Dunajskej Stredy, Kamerunčan Leonard Kweuke, ktorý sa však strelecky nepresadil. Vo zvyšných sobotňajších stretnutiach sa tímy rozišli zmierlivo. Kolín uhral na vlastnom trávniku bezgólovú remízu s Karlsruhe, Hannover si podelil body so Stuttgartom po výsledku 3:3, trápiace sa Brémy v domácom prostredí len remizovali s Borussiou Mönchengladbach 1:1.

Výsledky sobotňajších stretnutí 20. kola najvyššej nemeckej futbalovej súťaže - I. bundesligy:

1. FC Kolín - Karlsruhe 0:0

Bochum - Schalke 2:1 (1:1)

Góly: 44. Azaouagh, 57. Dabrowski - 18. Kuranyi

Stanislav Šesták (Bochum) hral do 90. min.

Eintracht Frankfurt - Wolfsburg 0:2 (0:1)

Góly: 10. Džeko, 65. Misimovič (11 m.)

Peter Pekarík (Wolfsburg) odohral celý zápas.

Hannover - Stuttgart 3:3 (2:2)

Góly: 44. Štajner, 45. Krzynowek, 85. Forssell - 5. Gomez, 23. Lanig, 87. Hitzlsperger

Hertha BSC Berlín - Bayern Mníchov 2:1 (1:0)

Góly: 38. a 77. Voronin - 61. Klose

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:1 (0:0)

Góly: 77. C. Pizarro - 80. Bradley

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Hertha Berlín novým lídrom bundesligy