Hantuchová prehrala vo štvťfinále turnaja WTA v Stanforde s Clijstersovou

TASR|30. júl 2005 o 10:16

Stanford 30. júla (TASR) - Slovenská tenistka Daniela Hantuchová prehrala vo štvrťfinále dvojhry na turnaji WTA v kalifornskom Stanforde (dotácia 585.

000 dolárov) so štvrtou nasadenou Belgičankou Kim Clijstersovou hladko v dvoch setoch 3:6 a 1:6. Rodáčka z Popradu tak ani v šiestom vzájomnom dueli nenašla účinnú protizbraň na hru bývalej svetovej jednotky. Clijstersová mala navrch pri výmenách od základnej čiary a najmä po druhom podaní Hantuchovej sa prezentovala viacerými víťaznými returnami.

"V druhom sete už Daniela nekládla taký odpor ako v prvom dejstve, pokazila viacero ľahkých loptičiek a uľahčila mi cestu za víťazstvom," povedala po zápase Clijstersová, ktorá sa v semifinále stretne s prekvapením turnaja Nemkou Annou-Lenou Grönefeldovou. Dvadsaťročná talentovaná hráčka zdolala vo štvrťfinále šiestu nasadenú Francúzku Natalie Dechyovú v troch setoch 2:6, 6:2 a 6:3. V druhom semifinále nastúpi tohtoročná wimbledonská víťazka a dvojka turnaja Američanka Venus Williamsová proti tretej nasadenej Švajčiarke Patty Schnyderovej.

dvojhra - štvrťfinále:

Kim Clijstersová (4-Bel.) - Daniela HANTUCHOVÁ (SR) 6:3, 6:1, Anna-Lena Grönefeldová (Nem.) - Nathalie Dechyová (6-Fr.) 2:6, 6:2, 6:3, Patty Schnyderová (3-Švajč.) - Iveta Benešová (ČR) 6:2, 6:1, Venus Williamsová (2-USA) - Jelena Jankovičová (7-SČH) 6:3, 6:3

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová prehrala vo štvťfinále turnaja WTA v Stanforde s Clijstersovou