Hantuchová nemá problém vyrovnať sa s prehrou

SITA|27. mar 2007 o 10:11

MIAMI 27. marca (SITA) - Daniela Hantuchová nerobí z aktuálnej prehry v Miami s Verou Zvonarevovou tragédiu. Najlepšia slovenská tenistka podľahla v zápase 3. kola 22-ročnej Ruske 2:6, 4:6 a nepredĺžila ...

MIAMI 27. marca (SITA) - Daniela Hantuchová nerobí z aktuálnej prehry v Miami s Verou Zvonarevovou tragédiu. Najlepšia slovenská tenistka podľahla v zápase 3. kola 22-ročnej Ruske 2:6, 4:6 a nepredĺžila sériu 7 víťazných súbojov na americkom tvrdom povrchu. Senzačná víťazka z Indian Wells už pred odchodom z Kalifornie na Floridu avizovala, že veľkou prekážkou budú okrem iného časové pásma aj náročné poveternostné podmienky. "Bolo to veľmi ťažké, aj iné favorizované hráčky sa trápili. Z predchádzajúceho turnaja som bola aj trochu unavená. Moja súperka však hrala vynikajúco. Urobila len málo chýb a zaslúžene zvíťazila," komentovala na tlačovej besede po zápase 3. kola Hantuchová.

Čoskoro 24-ročná Slovenka odpovedala tiež na otázku, či ju bude veľmi mrzieť skorá prehra na vyše trojmiliónovom turnaji, akým je Sony Ericsson Open, alebo to jednoducho hodí za hlavu a ide ďalej. "Je to tenis, súčasť života. Raz ste hore a potom zase dolu. Nemám problém vyrovnať sa s takouto prehrou." Americkí novinári sa 12. hráčky svetového renkingu WTA spýtali aj na to, čo ju na tenise po viacerých rokoch v proficirkuse najviac priťahuje. "Milujem stále sa opakujúce výzvy. Rada chodím každý deň na dvorec s víziou, že môžem zlepšiť svoju hru a ukázať vždy niečo navyše. Naučila som sa však chápať aj to, že nie vždy sa dajú podať stopercentné výkony a že k tenisu patria popri víťazstvách aj prehry." Na otázku, či sa vnútorne cíti na návrat do Top 10, bývalá piata hráčka sveta odpovedala: "Keď hrám dobre, môžem zdolať kohokoľvek. Vždy som verila minimálne v návrat medzi desať najlepších."


Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Hantuchová nemá problém vyrovnať sa s prehrou